KULTUR

Trumps kopikage giver penge til LGBTQ-rettigheder

Den pompøse kage skaber nu overskrifter verden over.
Foto: Buttercream Bakeshop / Instagram

Trumps folk bestilte en kopi af en kage, der blev serveret ved Obamas indsættelse for fire år siden. Nu går pengene til kampen for LGBTQ-rettigheder.

Trump og folkene omkring ham er ikke bange for at lade sig ”inspirere” af andre. Det mest kendt eksempel er Melania Trumps tale ved det republikanske partikonvent i juli, hvor flere passager var identiske med Michelle Obamas tale ved det demokratiske konvent i 2012.

Nu er endnu et eksempel kommet frem.

Ved et af indsættelsesballerne for Donald Trump blev der fredag serveret en kage, som var en tro kopi af den kage der blev serveret for Obama ved samme bal i 2012.

Det kom frem da USA’s svar på Mette Blomsterberg sendte et tweet, og lavede et Facebookopslag fredag aften.

I tweetet skriver konditor Duff Goldman, at ”Kagen til venstre er den, jeg lavede til Obamas indsættelse for fire år siden. Den anden til højre er Trumps. Den har jeg ikke lavet”.

Til venstre Duff Goldmans kage lavet til Obama i 2012. Til højre Trump og Pence ved at skære kopikagen for.
Foto: Duff Goldman / Facebook

Hvem har så lavet kagen? Det har Tiffany MacIsaac der ejer Buttercream Bakershop. Hun fortæller, at folk fra Trumps organisation bestilte kagen, og specifikt bad om en magen til den der blev serveret for Obama. ”De ville have den præcis samme kage, og jeg tænkte, det var perfekt,« fortæller Tiffany MacIsaac til Washington Post.

Hvorfor Trumps folk har været så fantasiløse melder historien ikke noget om, men Tiffany MacIsaac har besluttet at donere pengene fra bestillingen til organisationen Human Rights Campaign.

”Menneskerettigheder er noget alle mænd, kvinder og børn, hetero, homo eller regnbuefarvede der i mellem fortjener”, siger hun i et tweet.

Hvad Trump og Pence synes om kagen er ikke oplyst, men mon ikke eftersmagen er lidt bitter når de hører hvor pengene er endt.