Trafiktårnet lyser op i regnbuens farver

Regnbuens farver kommer igen i år til at pryde Trafiktårnet under Pride-ugen. Foto: Banedanmark.

Igen i år lyser Trafiktårnet i København op for at markere fælles støtte til Copenhagen Pride og de værdier, som Pride-ugen står for.

Copenhagen Pride Week 2022  skydes i gang lørdag den 13. august og varer helt frem til søndag den 21. august. I den forbindelse markerer Banedanmark og Vejdirektoratet værdierne om mangfoldighed, ligeværdighed og menneskerettigheder ved at lyse Trafiktårnet op i regnbuens farver.

Det er vigtigt at vise støtte til Copenhagen Pride, da det blandt andet handler om retten til at være den, man er – også på transportområdet. Alle skal have lige muligheder uanset køn, alder, religion, hvor du kommer fra, eller hvem du lever sammen med. Derfor er trafiktårnene oplagte steder at markere støtten til Priden og dens værdier, skriver Banedanmark og Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

“Copenhagen Pride handler om mangfoldighed, ligestilling og menneskerettigheder, og det er værdier, som vi gerne vil støtte op om. I Banedanmark sætter vi generelt ligestilling højt på dagsordenen. Vi arbejder for eksempel på at få flere kvinder ind i transportsektoren. Derfor har Banedanmark tilsluttet sig det europæiske initiativ Women in Rail, der har til formål at få flere kvinder til jernbanen, eliminere diskrimination og sikre lige muligheder”, skriver Banedanmarks Ressourcedirektør Anne Hougaard Olesen.

Fokus på lige rettigheder

Også i Vejdirektoratet  er man stolte over at sætte fokus på lige rettigheder for alle i forbindelse med Pride-ugen i København.

“Når vi rekrutterer nye medarbejdere, så er det fuldstændig ligegyldigt for os, hvem du deler husstand med. Eller hvem du går hånd i hånd med på gaden. For os handler det om kvalifikationer og ikke så meget andet”, udtaler HR-chef i Vejdirektoratet Camilla

I både Banedanmark og Vejdirektoratet er håbet, at de oplyste trafiktårne kan bidrage til samtalen om lige rettigheder og mangfoldighed.

Trafiktårnet i København bliver lyst op ud mod Vasbygade og jernbanen lidt vest for Københavns Hovedbanegård. Her kommer mange tusinde mennesker dagligt kommer forbi med tog, bil, til fods eller på cykel.

Også i Fredericia sætter Banedanmark lys på Trafiktårn Vest. Her kan man blandt andet se regnbuefarverne i natten fra Fredericia Banegård, hvor mange mennesker hver dag tager toget.

Trafiktårnet vil være oplyst i de mørke aftentimer, om natten og tidligt om morgenen under hele Copenhagen Pride fra lørdag den 13. august til søndag den 21. august.

Læs også: Sander Sanchez udgiver ny sang forud for Copenhagen Pride