Kommunal protest mod regnbueflaget

Spænding om regnbueflaget også kommer op ved Stevns kommunes rådhus i Store Heddinge i år efter kritik.
Foto: Henrik Sieben.

Dårligt er prideugen kommet i gang, førend der er protester mod regnbueflaget på kommunal bygning.

Det tidligere hovedbestyrelsesmedlem, tidligere kandidat til formandsposten i Dansk Folkeparti, nuværende medlem af kommunalbestyrelsen i Stevns kommune, den nu partiuafhængige Martin Henriksen, tordner mod den østsjællandske kommune.

Det sker i et læserbrev i Stevnsbladet med overskriften Stevns kommune bør ikke flage med regnbueflaget.

Stevns kommune markerede sidste år prideugen ved at flage med regnbueflaget. Her vajede regnbueflaget nemlig på den kommunale flagstang ved rådhuset i Store Heddinge. Allerede dengang tog Martin Henriksen afstand fra det. Efter hans mening bør der kun flages med Dannebrog, det færøske og grønlandske flag på de nationale flagdage for disse. Eventuelt ved besøg fra udlandet kan kommunen passende flage med gæsternes nationale flag på selve dagen, mener han.

Martin Henriksen mener desuden at ”regnbueflaget symboliserer også i bred forstand regnbuebevægelsen, som i årevis blandt andet har arbejdet for, at selv små børn skal tage stilling til, om de befinder sig i det rigtige køn.”

I læserbrevet tager han også resten af kommunens borgere til indtægt for hans eget synspunkt: ”Det er heller ikke min oplevelse, at der hos borgerne i Stevns kommune er bred opbakning til de politiske og ideologiske synspunkter som Pride og regnbuebevægelsen repræsenterer.

Som borger i Stevns Kommune imødeser jeg nu med spænding, om regnbueflaget kommer op igen i år, eller om Martin Henriksen får magt, som han har agt.

Læs hele læserbrevet i Stevnsbladet her.

Læs også: Prideteater hjemme på sofaen