SAMFUND

Topdommer springer ud

Hagen prydede forleden forsiden på sportssektionen af avisen VG.

Den norske topdommer i fodbold, Tom Harald Hagen springer ud i et interview med den norske avis, Glåmdalen.

Der findes utroligt meget få åbent homoseksuelle i fodboldens verden. Både i norsk fodbold som i dansk.

Den kendsgerning gør den 42-årige norske topdommer Tom Harald Hagen nu op med.  I et yderst åbenhjertigt interview  med lokalavisen Glåmdalen fortæller han for første gang offentligt, at han er homoseksuel.

”Jeg føler, at tiden er moden, og jeg kan ikke forestille mig, at det bliver andet end positivt”, fortælle Hagen til avisen. ”Jeg har vidst hele mit liv, at jeg er homoseksuel. Så for mig er det ikke længere noget, jeg tænker over. Jeg har et godt liv, hvor fodbolden er en stor og vigtig del af min hverdag. Jeg føler godt, jeg kan gå med hovedet højt”, udtaler Hagen, der håber han kan agere forbillede for yngre fodbolddommere.

Reaktionerne på de sociale medier har da også været yderst positive efter interviewets offentliggørelse. Både fra spillere og fodboldfans har Hagen fået respekt. Også hos det norske fodboldforbund er der glæde over, at Hagen på den måde fortæller åbent om sin seksualitet.

Det er vigtigt og godt, at en så kendt profil vælger at tale åbent om sin seksualitet i fodboldens verden. En verden, der ofte er præget af en machokultur, der gør at yderst få overhovedet har modet til at stå frem og fortælle åbent om deres seksualitet, skriver Lise Klaveness, der er elitedirektør i det norske fodboldforbund i en sms til avisen Aftenposten.

Den 42-årige Tom Harald Hagen har siden 2006 dømt 248 kampe i Norges bedste fodboldrække, og han har derudover dømt kampe i både Champions League og Europa League.

Læs også: Karantæne for ”Fucking homo”

Læs hvad DBU gør for at bekæmpe homofobi i fodbold.