Karantæne for ”Fucking homo”

Lyngby-angriberen André Riel må se til fra bænken de næste fem spillerunder efter homofobiske råb. Foto: Lyngby Boldklub

Lyngby-spilleren André Riel skal sidde udenfor i fem superligakampe efter han råbte ”Din fucking homo” mod en spiller fra Sønderjyske.

Det er Fodboldens Disciplinærinstans der nu sender Lyngby-spilleren til afkøling på bænken efter hans homofobiske råb mod en modspiller i en superligakamp mod Sønderjyske. Homofobiske tilråb straffes med tre ekstra spilledages karantæne.

”Rejs dig op, din fucking homo”, råbte Riel ifølge Jakob Kehlets indberetning. En udtalelse som dommeren straks takserede med et rødt kort. Efterfølgende råbte Riel ifølge dommerens indberetning, ”Jeg er ligeglad- han ER en fucking homo”.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union i en pressemeddelelse.

Lyngby Boldklub har da også uden bemærkninger accepteret karantænen.

”Lyngby Boldklub er en klub for alle, uanset hvordan man identificerer sig selv. Vi bakker op om kampen mod homofobi i fodbold, og derfor bakker vi også op om, at der skal falde en skærpet straf”, udtaler Lyngbys direktør Andras Byder på klubbens hjemmeside.

Byder tilføjer, at specielt fodboldklubber og fodboldspillere har et særligt ansvar for at være rolle modeller.

André Riel var allerede kort efter kampen forrige weekend ude med en undskyldning.

”Det er vigtigt for mig at erkende og undskylde mit udråb – også overfor klubben, klubbens fans, sponsorer, mine holdkammerater, SønderjyskE og alle andre”, udtaler han til DR Sporten.

” Jeg støtter sammen med resten af dansk fodbold op om de kampagner og tiltag, der bliver lavet for at støtte homoseksuelles rettigheder”, tilføjer Lyngby-spilleren.

Hos Pan Idræt er der også tilfredshed med afgørelsen. Her mener man at straffen er et udtryk for at dansk fodbold har rykket sig i positiv retning.

Få homoseksuelle rollemodeller

Det skorter lidt på homoseksuelle rollemodeller i dansk topfodbold. Her findes der endnu ikke en eneste åben homoseksuel fodboldspiller på herresiden.

Anderledes ser det ud hos kvinderne. Her bruger blandt andet den danske superstjerne Pernille Harder ud over sit store talent på grønsværen både sin status og indflydelse for LGBT+ rettigheder på internationalt plan. En ihærdig indsats der indbragte hende sportsprisen ved årets Rainbow Awards.

Der var også en Rainbow Award til den professionelle fodboldspiller Viktor Fischer som blev kåret som årets hetero/straight ally for hans opgør med homofobiske tilråb fra tilskuerne.

 

Læs også: Dansk fodbold: ”Bøsser går i grønt”

Hvad gør Dans Boldspil Union mod homofobi? Læs mere her.