SAMFUND

Tørre russiske tæsk til LGBT+ personer

Rusland har endnu en gang strammet skruen om landets LGBT+ befolkning. Nu skal de ties ihjel.

Ny russisk lov forbyder LGBT+ personer at omtale deres seksualitet offentligt. Straffen er store bøder.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har atter strammet grebet om landets LGBT+ miljø. Præsidenten har netop underskrevet en ny russisk lov, der forbyder LGBT+ personer at omtale deres seksualitet offentligt.

Loven der allerede var vedtaget enstemmigt i det russiske parlament Dumaen bliver nu gældende overalt i Rusland.

Hidtil har det kun været ulovligt at dele såkaldt ”propaganda” om LGBT+ emner overfor mindreårige. Men med den nye lov bliver det nu helt slut med at dele historier om ”Ikke-traditionelle seksuelle relationer” i medier, reklamer, sociale medier og film. Loven er nemlig blevet skærpet så det også er forbudt at eksponere voksne russere for den slags ”propaganda”.

Overtræder man loven straffes der med bøder eller russere kan få suspenderet deres forretningsaktiviteter. Udenlandske medborgere risikerer udvisning.

Forbudt er det med den nye lov også at dele information, der kan få børn til at ønske at skifte køn.

Grunden til den nye lov er ifølge underhusets formand Vjatsjeslav Volodin at beskytte de russiske børn og landets fremtid mod det mørke som USA og europæiske lande spreder. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Putin har længe anset LGBT+ personer som Vestens forsøg på at undergrave det russiske samfunds traditioner og værdier. Landets store LGBT+ miljø er det seneste mange år gang på gang blevet udsat for politiske stramninger og med Putins hjælp bredt stigmatiseret. Og med den nye lov skal det russiske LGBT+ miljø åbenbart ties ihjel

Mere om LGBT+ rettighederne i Rusland finder du her.

Læs også: Vil have OL opdelt efter seksualitet