KULTUR

Prøv din kønsdiverse stemme af – Sort/Hvid indkalder til audition

 

S/H afholder Open Call på kønsdivers opera. Her kan du prøve din stemme af. Foto: Arkivfoto

Scene/dramatik/workshop: Du er inviteret til at udforske din kønsdiversitet med din stemme og dramatik. Det er en lønnet workshop, som indkalder bredt. Bare søg og spring ud i det eksperimentelle. Scenen er din. Se betingelserne længere nede.

 

Sort/Hvid er det lille storbyteater, der prøver og sætter grænser for musikdramatik og scenekunst, godt støttet af både det offentlige og fonde. Sort/Hvid vil skabe musikdramatik, der konfronterer sin samtid – og så er det NU, du kommer ind på scenen. Det seneste skud på stammen er nemlig en betalt workshop, der skal udvide forståelsen af køn og stemme og derved skabe nye rammer for den mangfoldige operascene. Således er scenen sat for projektet og workshoppen KØNSDIVERS OPERA. Og du er inviteret til audition, hvis du drømmer om at være med til at udvide forståelsen af køn og stemme og derved skabe nye rammer for den mangfoldige operascene. Check det ud herunder:

OPEN CALL TIL LØNNET WORKSHOP: KØNSDIVERS OPERA

Sort/Hvid indkalder et bredt udsnit af sangere og stemmeperformere, som er interesserede i at flytte grænser for kulturelle normer. Alle er velkomne, og de leder især efter performere med forskellige levede LGBTQIA+ erfaringer og stræber efter at give en stemme og platform til alle. Der skal under workshoppen arbejdes med at skabe en ramme, der bygger på en ”safer space”-praksis, hvor alle kan give udtryk for ønsker og grænser i deres individuelle og det kollektive arbejde.

Hver deltagende performer aflønnes med 12.000 DKK for workshoppens fem arbejdsdage. Ved rejser dækkes rejseomkostninger, og der gives tilskud til opholdet i København.

Tid og sted

17.-21. maj 2021 kl. 9-18 på Sort/Hvid i Kødbyen i København.

Om DEN KØNSDIVERSE OPERA

DEN KØNSDIVERSE OPERA er et scenekunstnerisk projekt, der undersøger, hvordan vi kan etablere et nyt og normkritisk fundament at skabe musikdramatik ud fra.

Workshoppen giver mulighed for at lære stemmen at kende på nye måder og udforske stemmeteknikker, som giver mulighed for at udnytte stemmens fulde potentiale. Hvordan føles stemmen i vores krop? Hvordan har forskellige kroppe indflydelse på, hvordan vi bruger og forstår vores stemme? Hvad er køn i stemmen, og hvordan mærker og oplever vi en kønnet stemme? Hvordan kan vi bruge et scenisk rum til at hjælpe os med at eksperimentere med og udvikle vores stemme samt måden vi oplever og bruger den på?

Workshoppen afsluttes med en intern visning på Sort/Hvid med henblik på at give alle på teateret et indblik i processen og samtalen om, hvordan vi fremadrettet sikrer en bredere repræsentation på de musikdramatiske scener og sammen påbegynder en reel kulturændring.

Ansøgningsproces

Du skal indsende en præsentationsvideo, hvor du fortæller lidt om dig selv og din kunstneriske praksis samt et skriftligt CV. Herudover skal du sende en video på maks. fem minutter, hvor du synger/performer. Det kan f.eks. være et klip fra en live-performance, hvor man tydeligt ser dig som performer, eller det kan være en video optaget til formålet, hvor du synger eller performer på en måde, som er sigende for dig og din praksis. Begge videoer skal sendes som links (f.eks. vimeo/youtube) her.

Deadline for indsendelse af videoerne er d. 11. april kl. 23.59

Du vil fra S/H modtage svar på din ansøgning senest d. 17. april.

Held og lykke – O&A håber på at få en invitation til den interne visning og kommer gerne for at se jeres færdige forestilling. God arbejdslyst.

 

Læs også: The Rainbow Cabaret – et nyt kabaretkoncept melder sig på banen.