SAMFUND

Storbritannien vært for Eurovision 2023

Danske Reddi røg ud af årets Eurovision før det for alvor blev sjovt. Hvem der skal repræsentere Danmark når næste års Eurovision Song Contest skal afholdes i Storbritannien afgøres først til februar næste år.
Foto: Nathan Reinds/EBU

Det bliver Storbritannien, der får æren af at afholde næste års Eurovision Song Contest. Krigen i Ukraine udelukker at konkurrencen kan afholdes der.

I Storbritannien melder flere og flere byer sig parat til at afholde den store sangkonkurrence efter at EBU, der arrangerer Eurovision Song Contest har udelukket, at 2023 udgaven på grund af sikkerhedsproblemer kan finde sted i Ukraine.

Det var det ukrainske band Kalush Orchestra, der vandt årets Eurovision i italienske Torino og dermed sikrede landet den tredje sejr siden 2004.  Ukraine har tidligere meldt ud at de forventede at afholde næste års konkurrence. Et håb som EBU med deres afgørelse nu endegyldigt har skudt ned.

Det bliver nu en opgave for engelske BBC, der blev nummer to i Torino at inkorporere ukrainske elementer i næste års show.

Hvem der bliver værtsby er endnu ikke afgjort. Den skotske by Glasgow forhandles for tiden som favorit til at vinde æren.

Danmark har meldt sig klar til næste års udgave. Hvem der skal repræsentere Danmark afgøres først til februar næste år.

Meget mere Grand Prix stof finder du her.

Læs også: Her er programmet for Copenhagen Pride Week