ANMELDELSER

Støj og halløj i klosteret

Der er for megen støj i klosteret i Det Ny Teaters opsætning af Halløj i klosteret.
Foto: Miklos Szabo

Tre gode ting om Det Ny Teaters opførelse af musicalkomedien Sister Act, baseret på filmen Halløj i klosteret: Den formidable fine scenografi, Julie Steinckes sang, og ikke mindst den energi, hvormed de rigtig mange dansenumre bliver udført.

I Det Ny Teaters opførelse af Sister Act, baseret på filmen Halløj i Klosteret med Whoopi Goldberg i den ledende rolle, er det især Simon Wells super flotte scenografi, Julie Steinckes sang og energi i rollen som Deloris Van Cartier, og ikke mindst den energi, som de mange nonner i stykket udviser, hver gang de bryder ud i sang og dans, der rammer forestillingen ind.

Diskodronningen, betjenten, gangsteren, og nonnerne

Julie Steincke giver den således maks gas som Deloris Van Cartier. Hun er sanger, diskodronning, og kæreste med gangsteren Curtis Jackson, spillet af Al Agami. Da hun ser han skyder en af sine håndlangere, Ernie, spillet af Frederik Espen Espenhain, opsøger hun politiet. Hun ved godt, at Curtis Jackson vil sætte en pris på hendes hoved, af frygt for at hun sladrer til ordensmagten.

Den ledende betjent, Eddie Souther, spillet af Henrik Lund, sørger for, at hun kommer i sikkerhed hos nonnerne i et katolsk kloster. Eddie og Deloris har gået i skole sammen, hvor hun var med til at mobbe ham med øgenavnet Sweathy Eddie, mens han uden hendes viden var forelsket i hende.

Naturligvis skal Deloris indgå som nonne i klosteret, men hendes frivole og friske stil ikke just passer ind i det katolske klosters strenge disciplin. Det bemærkes naturligvis af abbedissen, sunget og spillet af Marianne Mortensen, mens biskop O´Hara, sunget og spillet af Thomas Ambt Kofod, finder hende som et frisk pust. Tilsvarende synes de øvrige nonner i klosteret, at der i den grad trænger til at komme lidt liv i klosteret. Nonnerne føres an af særdeles velsyngende Anne Herdorf i rollen som søster Mary Patrick, af søster Mary Robert, sunget og spillet af Mira Ballori, og søster Mary Lazarus, fyrigt oprørsk spillet af Pia Rosenbaum.

Og naturligvis får nonnerne liv i klosteret med den utæmmede levepige Deloris. Så meget liv, at et par af dem sammen med Deloris søger til den nærliggende bar og spisehus, hvor de naturligvis bliver observeret af Curtis Jacksons håndlangere.

Til en musicalkomedie

De tre Joey, spillet af Oliver Poulin, Pablo, spillet af Max-Emil Nissen, og TJ spillet af Morten Adelhardt Kristensen, synes bestemt ikke hårde i filten. Tværtimod. Tænker at forestillingens instruktør og koreograf Lee Proud, med vilje har ladet dem under/overspille, i forsøget på at gøre Sister Act til en musical-komedie.

Som nævnt frygter Curtis Jackson at Deloris vil sladre. Derfor beordrer han sine mænd til at gå ind i klosteret for at tage livet af hende.

Og nej naturligvis går det ikke som forventet.

Handlingen, sådan som Cheri Steinkellner og Bill Steinkellner, har skrevet den er ganske enkel. Til den har Alan Menken skrevet musik, mens Glenn Slater, har skrevet sangteksterne. Den danske oversættelse står Kenneth Thordal for.

Dét huskes

I de gode musicals husker man sangene og kan nynne dem op til flere dage efter. Her, hvor jeg dagen derpå sidder og skriver denne anmeldelse, er der blot et par enkelte sange, jeg især husker. Nok mest af alt, fordi de fint rammer ind det at være sat i bås. Eller det ikke at kunne leve frit og ubesværet. Det drejer sig ikke mindst om ordene i sangen Syng dig fri, der synges af Deloris og alle nonnerne, samt Det liv jeg ik´ har levet sunget af Mary Robert.

Til gengæld husker man de mange mange mange danseoptrin, der også udgør musicalen Sister Act.

Til trods for den super flotte scenografi. Julie Steincke og nonnernes livsbekræftende danse. Og nå ja også afslutningsnummeret meget flotte kostumer, nonneuniformer i anderledes elegant look, så har min medanmelder og jeg valgt at tildele Sister Act på Det Ny Teater tre stjerner. Der var simpelthen mere støj end Halløj i klosteret.

 

Om Sister Act på Det Ny Teater:

Musik: Alan Menken

Sangtekster: Glenn Slater

Manuskript: Cheri Steinkellner og Bill Steinkellner

Yderligere tekster: Douglas Carter Beane

Iscenesættelse og koreografi: Lee Proud

Scenografi: Simon Wells

Lysdesign: David Howe

Oversættelse: Kenneth Thordal

Medvirkende: Julie Steincke, Marianne Mortensen, Al Agami, Tomas Ambt Kofod, Pia Rosenbaum, Henrik Lund, Oliver Poulin, Anna Gadborg, Anne Herdorf, Emilie Sanderhoff, Evalin Rosenberg, Niklas Frandsen, Mira Balloli, Nikoline Harriet Breinholt, Elise Ruusunen, Nanna Rossen, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Frederik Espenhain, Morten Adelhardt, Mette Ladekarl m.fl

Læs også: Wallmans dinnershow Cake glitrer til sidst