KULTUR

Stive penisser skal lære dig om positiv kropskultur

Ny fotobog med billeder af 106 stive penisser. Her er berømtheder, tv-personligheder, betjente, præster og lærere. Alle portrætteret anonymt. Bogen er skabt for at give mænd et positivt og realistisk syn på deres krop og penis.

“Human Behind the Penis” hedder den svenske fotograf Jonas Noréns seneste bog. Den indeholder 106 billeder af det mandlige kønsorgan. Hvert eneste billede fortæller ikke bare en historie, men også en livshistorie. De 106 billeder viser en mangfoldighed i farver , former og størrelser.

Noréns mission med bogen er at vise mangfoldighed af penisser sammen med deres egen meget personlige historie. Emner som begær, livets glæder, skam, prostatakræft og hiv behandles alle i de mange livshistorier. De meget genkendelige følelser hos dem der deltager i bogen bidrager i den grad til at styrke dem, der føler sig lidt usikre på deres egen penis.

”Der er et enormt udvalg af penisser derude, og jeg vil have dig til at lære at værdsætte din egen krop og penis Bogen “Human Behind The Penis” er netop blevet skabt for at bidrage til et sundt, positivt og realistisk syn på din egen krop og penis. ”, udtaler Jonas Norén om baggrunden for bogen.

Dansk deltager

Billederne er taget i Sverige, Spanien, USA, Tyskland og i Danmark. Out & About har spurgt den danske deltager i bogen om hvorfor han har sagt ja til at være med i bogen.

“Jeg synes hele kroppen er både smuk og æstetisk. I alle former, farver og størrelser. Hvilket Jonas også ønskede at portrættere med dette projekt. Jeg synes det er vigtigt at holde fast i at en nøgen krop ikke altid er lig med noget seksuelt”, fortæller den danske deltager. Han optræder som i fotobogen også anonymt her.

“Dette setup var selvfølgelig en smule anderledes end andre shoots, jeg har lavet. Denne gang havde det kun ét formål – at fotografere min pik. Men så slap jeg da for at bekymre mig om dårlig hårdag eller trætte øjne”, fortæller han videre.

Alle har en historie at fortælle

“Vi har vel alle en del historier der kunne fortælles, men som vi oftest holder for os selv. For mig tror jeg mest af alt der er to perspektiver på hvorfor jeg stillede op. For det første er jeg meget afslappet i forhold til at være nøgen og stå ved den krop jeg har. Jeg synes det er sundt at forskellige kroppe bliver portrætteret for at vise diversiteten. Og penissen er en del af kroppen, og de er også forskellige. Hvis man kun ser dem i porno, får man let et forskruet billede af hvordan en pik “bør” ser ud. Jeg har selv et ret afslappet forhold til min pik og hvordan den ser ud, både stiv og slap. Da jeg var yngre og så andre fyre og mænd i badet, tænkte jeg nok ind imellem at jeg ønskede min egen pik var større. Jeg tænker ofte, at det har været sundt at jeg gennem mit liv have set så mange forskellige nøgne mænd, men også forskellige penisser i størrelser, former og måder at trimme på. Jeg lærte diversiteten i mandekroppe og penisser at kende ret hurtigt. For det andet har jeg haft testikelkræft og er derfor blevet opereret i skridtet flere gange. Så et shoot som dette indeholder også et element af at sige “jeg er levende, stærk og sund”. Kræft var en påmindelse om at leve endnu mere i nu’et og have det sjovt. Dermed også at gribe oplevelser der kan være sjove. Som at lave dette shoot med Jonas”, slutter han.

Norén har også planer om at lave et memoryspil og coastere med billederne fra bogen. 

Bogen er udgivet af Tallbergs Publishing og den kan bestilles på bogens egen hjemmeside her. Eller bestilles i en boghandel nær dig.

 

Læs også: Amerikansk fodboldspiller står frem som homoseksuel