6 succesrige LGBT+ forretningsfolk

Foto: (c) Pixabay

Vi skal kun et par årtier tilbage, før der var meget svært at være åben om ens seksualitet offentligt. Men nu om dage er det heldigvis ikke til at komme uden om den store succes, som mange LGBT+ personer har haft i efterhånden alle brancher og alle felter.

Her er nogle af de mest succesrige LGBT+ forretningsfolk i verden:

Giorgio Armani

Italienske Giorgio Armani er en ikonisk tøjdesigner, der er bedst kendt for sine populære habitter.

Modeguruen Armani har i dag udvidet sit imperium til at også at omfatte restauranter og hoteller. Hans store gennembrud kom i USA i 1980’erne, da hans ‘power suits’ ofte dukkede op på tv-serien Miami Vice og i 1980-filmen American Gigolo, hvor Richard Gere medvirkede. Han er også anset som verdens rigeste LGBT+ person.

Vivienne Ming

Vivienne Mings firma, Socos Labs, bruger neurovidenskab med kunstig intelligens til at udforske menneskets potentiale. Som teoretisk videnskabsperson er hun kendt for sit iværksætteri og blev en af de vigtigste kvinder inden for teknologi i 2013. Hun er gift med Norma Chang, som også er medstifter af Socos Labs.

Tim Cook

Før Tim Cock overtog tøjlerne fra tech-giganten Apple i 2011, var han Chief Operating Officer. Han har også æren af at være være den første åbent homoseksuelle person på den prestigefulde Fortune 500-liste.

Peter Thiel

Peter Thiel er medstifter og PayPals første administrerende direktør, indtil firmaet blev solgt videre i 2002. Den kendte filantrop koncentrerer sig nu om udvikling inden for kunstig intelligens og levetid, plus et globalt hedgefond selskab kaldet Clarium Capital. Thiel har været en stærk tilhænger af LGBT+ rettigheder – hovedsageligt for HomoCon, American Foundation for Equal Rights og GOProud.

David Geffen

Grundlæggeren af DreamWorks var et kendt navn i musikbranchen igennem mange årtier. I dag er David Geffen anerkendt som en af de mest fremtrædende personer i underholdningsindustrien efter grundlæggelsen af DreamWorks i 1994. Han åbnede op om sin homoseksualitet i 1992 og er siden blevet anerkendt som en af de mest succesrige LGBT+ iværksættere i verden.

Joel Simkhai

Joel Simkhai grundlagde dating app’en Grindr, der er henvendt til homoseksuelle mænd i 2008. Han har også brugt platformen til at blive en stærk fortaler for LGBT+ rettigheder og gav mange penge til sådanne formål, inden appen blev købt af det kinesiske firma Kunlun i 2018.

 

Bliv selv investor

Du behøver ikke selv at starte et firma fra bunden for at blive medejer af en succeshistorie. Det er faktisk lettere at komme i gang med at investere i aktier, end de fleste tror. Det første du skal bruge er en god handelsplatform. Gå gerne efter en, der har lav eller slet ingen kurtage. Det eneste, du mangler derefter, er troværdige aktietips. En dansk investeringsguide er som regel et godt sted at starte, da du her finder alle de informationer, du behøver til at starte dit investeringseventyr.