KULTUR

Stig Rossen og Kaya Brüel i spidsen for musicalen Atlantis

Musicalen Atlantis spiller flere steder i Danmark.

 

Om godt et år bliver det igen muligt at se gigantmusicalen Atlantis. Stig Rossen, Kaya Brüel og et 20-mands stort orkester står i spidsen for et nyt liv til historien om et eventyrligt univers.

I 2021, helt præcist den 10. september, får den danske musicalsucces Atlantis igen nyt liv. Det sker når Tivoli præsenterer den hidtil største opsætning af det sagnomspundne drama om Atlantis’ storhed og undergang.

Historisk tog den anmelderroste musical Atlantis med de melodiøse sange Danmark med storm tilbage i 1993. Siden har mere end en kvart million danskere set forestillingen, og soundtracket har solgt til guldplade.

Forestillingen iscenesættes af Thomas Agerholm, der netop nu er aktuel som instruktør på The Bodyguard – the musical, som Out & About ved premieren i Vejle gav fem fine regnbuer. Thomas Agerholm får til Atlantis hjælp fra et designhold fra Londons West End.

Stort cast på scenen

Når Atlantis går over scenen i Tivoli, og senere i Musikhuset Aarhus, ODEON i Odense og Musikteatret Holstebro, kan publikum se frem til 24 skuespillere på scenen og et 20-mands stort liveorkester under ledelse af Mikkel Rønnow.

På rollelisten står blandt andre Stig Rossen, Kaya Brüel, Pernille Petterson, og Jonas Rasmussen, og publikum kan se frem til Peter Spies’ musik i en ny og større orkestrering af Jesper Riis og Wolfgang Käfer.

I rollen som skurk

Stig Rossen, der ser meget frem til at skulle spille skurken Jabbadoor, siger om sin rolle i Atlantis:

“Jeg har været fascineret af Atlantis, lige siden jeg så den første gang på Bellevue Teatret i 1993. Sangene, historien, det episke og eventyrlige univers tiltaler mig meget. Og så glæder jeg mig naturligvis til at spille en vaskeægte skurk! Helte er der nok af, men det er skurkene, der virkelig får tingene til at ske – på scenen, altså!”.

Blandt de andre håndplukkede musicalperformere finder publikum Kaya Brüel som kammerpigen Miranda og Melodi Grand Prix-vinderen fra 2018 Jonas Rasmussen, der får det ærefulde hverv at synge hittet Morgen på Atlantis.

Pernille Petersson, som var med i den oprindelige opsætning i rollen som prinsesse Adalena, spiller denne gang Salene. Derudover tæller castet blandt andre Johanne Milland, og Thomas Høj Falkenberg som det unge par Adalena og Silvan, Jakob Zethner som Kong Atlas, samt Kim Hammelsvang som Zan-Zan og Annalouise Gomard som Livilla.

En handling, der tager publikum på en musikalsk kærlighedsrejse

Atlantis er en fortælling om kærlighed, magt og mordforsøg tilsat græsk tragedie bundet sammen af iørefaldende musik. Atlantis er ud over beretningen om den forsvundne sagnomspundne by af samme navn også historien om ung kærlighed. I Atlantis bor den meget eventyrlystne Silvan, der drømmer om at se fjerne kyster og havne. Mødet med prinsesse Adalena slår hans skæbne ud af kurs, og historien tager pludselig fart.

Prinsessen Adalena bliver af sin far beordret til at gifte sig med en adelig, men hun elsker den unge gadedreng Silvan. Hermed er der lagt op til et drama, da onde kræfter er på spil omkring dem, blandt andeti skikkelse af Jabbadoor, der vil overtage magten og dræbe Kong Atlas. De to unge går mange trængsler igennem, før de – helt overraskende – får hinanden til slut.

København, Aarhus, Odense og Holstebro

Hele Danmark får mulighed for at opleve den nye opsætning af Atlantis i Tivolis Koncertsal fra 10. september 2021 eller efterfølgende i Musikhuset Aarhus, ODEON i Odense og Musikteatret Holstebro. Billetsalget er startet.

 

Læs også:  Rugby-forbud tvinger ikke danske transkvinder på bænken

Billetter til Atlantis fås her.