Rugby-forbud tvinger ikke danske transkvinder på bænken

Transkvinder kan ikke længere spille rugby  internationalt. Hos Copenhagen Wolves er alle dog stadig velkomne.  Foto: Frank Holm

Dansk Rugby agter fortsat at lade transkvinder spille med i sporten og arbejder nu på danske regler.

World Rugby (WR) besluttede i efteråret at transkvinder ikke længere måtte spille rugby på internationalt plan. De ville simpelthen have en for stor fordel overfor ciskvinder, lyder forklaringen på de kraftige skridt. Men WR gav de nationale unioner lov til at lave egne hjemlige regler.

Hos Copenhagen Wolves, Danmarks eneste LGBT+ inkluderende rugbyklub er man ganske tilfreds med at Danmark nu vil lave deres egne regler på området.

Her mener formanden Jimmy Christensen, at det er et meget forsimplet og stereotypt billede af transkvinder at tro, at de skulle være to meter høje og veje 120 kilo og at ciskvinder udelukkende skulle være små nips.

”Det er overhovedet ikke et retvisende billede af, hvordan kvinder, der spiller rugby, ser ud, eller hvordan transkvinder ser ud – især ikke efter 12 måneder med hormonbehandling. De kommer i lige så mange størrelser, som vi andre gør”, lyder det fra formanden.

De nye internationale regler fra WR er siden de blev vedtaget, blevet hårdt kritiserede for ikke at være videnskabeligt underbyggede. Beslutningsgrundlaget indeholder nemlig ikke en eneste henvisning til en videnskabelig undersøgelse.

Det er ikke kun det danske forbund, der ikke agter at bruge de nye internationale regler. Store rugby-nationer som Storbritannien, Australien og USA kommer heller ikke til at følge ændringerne fra World Rugby.

De nye danske regler forventes at være på plads til april, hvor der er sæsonstart i 2021.

”Men selv om reglerne endnu ikke er helt på plads, er alle stadig velkomne i landets rugbyklubber”, lyder det fra Jimmy Christensen.

Læs også: Copenhagen 2021 lancerer app

Mere om Copenhagen Wolves finder du her.