KULTURRAINBOW BUSINESS DENMARK

Stem til Danish Rainbow Awards

 

Hvem skal vinde Danish Rainbow Awards 2021? Det kan du være med til at bestemme, ved at stemme her.

Tirsdag den 2. november er det tid til årets udgave af Danish Rainbow Awards. Igen er det Cirkusbygningen i København, der danner rammen om det store awardshow. Udover de mange nominerede kan du blandt andre opleve Fyr & Flamme, Somewon og Drew Sycamore.

 

Her er de nominerede til årets Rainbow Awards


Årets Bar

Kromosom Aarhus

Jailhouse Cph

Masken Bar

Kiss Kiss Gay Bar

Centralhjørnet

Oscar Bar og Cafe


Aktivistprisen

Mica Oh

Mica Oh har blandt andet skabt Danmarks Intersektionelle Højskole, som er med til at sørge for, at vi får en fremtid i lighedens tegn, hvor alle bliver accepteret og inkluderet uanset forskelle. Mica Oh er et kæmpe forbillede.

Lev og lad Leve

Lev og Lad Leve startede som en demonstration og er vokset til at være en protestbevægelse imod hadforbrydelser mod LGBT+ personer i Danmark. De har formået at tiltrække sig opmærksomhed fra både politikere og medier og ændre den måde, vi taler om hadforbrydelser.

Nicolaj Laue Juhl

Nicolai har arbejdet benhårdt og målrettet for at skabe bedre vilkår og mere trivsel for
LGBT+ børn og unge, særligt i skole- og uddannelsessystemet. Han står bag Danmarks første rapport om LGBT+ elevers trivsel og vilkår i grundskolen, som har skabt genklang i Regeringen, Folketinget, kommunerne og i det danske mediebillede. Han er et stærkt forbillede for børn og unge.


Erhvervsprisen

Buens bog cafe
Buens bogcafe hjælper LGBT+ miljøet med at blomstre i hjertet af Ålborg. Buens bogcafe gør en forskel for LGBT+ personer i forhold til at få fat i LGBT+ litteratur. Der er skabt et safespace hvor de besøgende føler sig velkommen og inkluderet. Buens Bogcafe er Danmarks første bogbutik, specialiseret i LGBT+ litteratur.

Homoware
Homoware er Nordens største livsstilsbutik for LGBT+ personer. Året rundt støtter de pride-arrangementer i hele landet. De er med til at skabe et mangfoldigt homomiljø, og har man brug for regnbue-merch, er det altid et sikkert sted at finde det.

LEGO Koncernen
Med LEGO Koncernens regnbuesæt “Everyone is awesome” satte koncernen fokus på mangfoldighed særligt i LGBT+ miljøet. Med det farverige sæt hyldede de diversiteten i børnehøjde og har sat fokus på LGBT+ trivsel på LEGO Koncernen som arbejdsplads.


Foreningsprisen

Gay Pop up
Gay Pop-Up Bar er et koncept, hvor LGBT+ miljøet flytter ud på de brune værtshuse. Her mødes den lokale stamgæst af mangfoldigheden og barrierer nedbrydes. Det at invitere de lokale gæster indenfor i en setting, de måske ellers ikke havde besøgt, gør meget for forståelsen og respekten for queer-personer.

LGBT plus 30
LGBT Plus 30 gruppen bekæmper ensomhed ved at skabe muligheder for sociale aktiviteter for deres medlemmer. Gruppen laver arrangementer i hele landet, der danner bånd på tværs af LGBT+ miljøet.

FSTB
Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn støtter en sårbar gruppe børn og unge med et stort behov for omsorg, forståelse og handlekraft. Foreningen gør en mærkbar forskel for at transkønnede børn kan blive accepteret for dem de er, samt opleve lige rettigheder. Her kan pårørende få støtte og vejledning til de problematikker, de står overfor.


Kulturprisen

Sauna – Mads Ananda Lohdahl
Endelig er der med SAUNA en længeventet queer-roman om den svære kærlighed mellem to mennesker. En gribende fortælling om sex, fællesskaber og ensomhed. SAUNA giver et veldokumenteret indblik i en subkultur, som de færreste af os normalt får lov at kigge med ind i.

Pride – Falk Richter – Det Kongelige Teater
Med forestillingen PRIDE inviterede Det Kongelige Teater til fejring af retten til at være den, man er. Den centrale og meningsfulde del af Falk Richters forestilling er, at performerne selv er LGBT+ personer og deres personlige historie danner grundlag for forestillingens handling.

Kings and Queens of Denmark
Foreningens formål er at skabe et forum for udøvende og kommende Kings and Queens, der har interesse for scenekunst. De har med deres shows bragt LGBT+ kulturen til Vestegnen, overskuddet fra showsene sender de tilbage til LGBT+ miljøet.


Medieprisen

Hvor regnbuen ender – Nina Ras
Hvor regnbuen ender er en nyskabende og vigtig podcastserie, om halvtreds års dansk LGBT+ historie. Festerne har altid været uundværlige oaser, hvor de, der bryder med normerne, har kunne føle sig trygge. Som lytter inviterer Nina Rask os med indenfor til en række fester, der hver især har været med til at forme den danske LGBT+ historie.

Zulus store drag dyst
I ZULUs store drag dyst bliver der med glitter og gaffatape nedbrudt grænser for de fem medvirkende kendte mænd. Programmet bragte i den bedste sendetid dragkulturen fra nattelivet ud i stuerne.

Flugt
Jonas Poher Rasmussen har med Flugt gjort sin vens hemmeligholdte erindringer om en barndom og ungdom på flugt til perfekt animeret filmkunst. Amin flygter som barn fra Afghanistan og har familiehemmeligheder, han end ikke har fortalt sin kæreste Kasper om. Flugt er en vigtig fortælling om livet, venskaber og frygt, der kaster lys på livet som dobbelt minoritet.


Sportsprisen

Atli Gregersen – Vikingur FC
Fodboldspiller Atli Gregersen udviste stort mod, da han gik imod forbud fra det færøske fodboldforbund. På trods af modstand iførte Atli sig et regnbuefarvet anførerbind og adresserede problematiske forhold i den mandlige del af den færøske fodboldkultur.

Pernille Harder
Pernille Harder er ikke alene et forbillede i kraft af at være en sublim fodboldspiller, der høster et væld af internationale priser. Som åbent lesbisk er hun også et stort forbillede for miljøet, der ellers har få LGBT+ sportsstjerner at spejle sig i.

Jon Lee Olsen
Som den første åbne professionelle ishockeyspiller, er Jon Lee Olsen forbillede for minoriteter i sportsverden. Jon stiller sig til rådighed for LGBT+ miljøet og viser, at sport og seksualitet ikke bør have noget med hinanden at gøre.


Nattelivsprisen

GAY Copenhagen

G-Bar Aarhus

Vela


Årets Drag Performer

Brynhildr
Brünhildr sætter altid sin egen dagsorden, og kaster lys på dem, der er mindre privilegerede end hende selv. Det seneste eksempel er hendes fuldstændige forrygende tale ved Drag Night i august, hvor hun ikke holdt igen med at kritisere Copenhagen Pride, selvom hun stod som performer til et af deres arrangementer.

Betty Bitschlap
Betty Bitschlap er den ukronede Drag “Club-Queen”. Med sit nye Remix album af Sausage Party, bidrager Betty Bitschlap til weekendens soundtrack.

DiDi Cancerella
Som vinder af ZULUs store drag dyst og med talrige shows og projekter har Didi Cancerella været med til i flere år, at sætte sit præg på drag-miljøet i Danmark.


Årets LGBT+ person

Lars Henriksen
Lars Henriksens mangeårige engagement hos Copenhagen Pride kulminerede i år med World Pride. Lars er kendt for ikke at vælge sine kampe, men tage dem alle sammen.

Freja Kirk
Freja Kirk står altid op for sig selv og dermed også for andre. Hun er ikke bange for at sætte sig selv i centrum for at rykke grænser. Med sin medvirken i Vild med Dans udfordrer hun i bedste sendetid normerne ved at danse med en kvindelig partner.

Søren Brostrøm
Som en af Danmarks mest eksponerede mennesker har Søren Brostrøm med larmende tavshed om sin egen seksualitet været et forbillede. Han tager debatten ned på et plan, hvor vi ikke diskuterer seksualitet, men kærlighed.


Årets Hetero / Straight Ally

Gitte Sandkvist for Lola Ramona
Gitte Sandkvist går ikke i for små sko, når de farverige designs fra Lola Ramona omfavner alle køn og størrelser.

Signe Lindkvist
Signe Lindkvist, for altid at tale LGBT+ miljøet op på alle hendes platforme, og for at være en evig støtte for LGBT+ personer

Kasper Hjulmand
Under sommerens EM tog Kasper Hjulmand ansvar for, at alle skal have ret til at være sig selv i fodboldverdenen som værende arena for menneskerettigheder.


Musikprisen

Somewon
Som nyt navn på den danske musikscene, skaber Somewon velproduceret fængende musik, personlige tekster samt lækre beats. Somewon lægger ikke skjul på sin seksualitet i hverken tekster eller univers, hvilket gør ham normbrydende og relaterbar.

Reveal party
Med deres debut –EP har Reveal party skabt et dybt personligt og intimt udtryk, som sjældent er set i Danmark. Frontfiguren Emily tager i teksterne udgangspunkt i sit egen historen ved åbent, at fortælle om sin transkønnedhed og den proces hun har gennemgået de sidste tre år.

Heidrik
Heidrik er en færøsk multikunstner, hvis musikalske og visuelle univers, afspejler livet som LGBT+person i et lukket samfund, hvor man falder uden for normerne.


Billetter mv. til årets brag af en Rainbow Awards finder du her.

 

Læs også: Her er værterne til Danish Rainbow Awards