KULTUR

Verdens smukkeste dreng

Bjørn og Visconti under indspilningen af Døden i Venedig
Foto: Mario Tursi

Som helt ung blev svenske Björn Andrésen hyldet som verdens smukkeste dreng. Nu kan du opleve hvordan de rosende ord blev noget af en forbandelse for den unge svensker. En dokumentar, der lige har fået premiere i de danske biografer.

Som 15-årig blev svenske Björn Andrésen udråbt som verdens smukkeste dreng af filminstruktøren Luchino Visconti til premieren på ‘Døden i Venedig’. Filmen blev en klassiker, men de rosende ord blev en forbandelse for Andrésen. Her spillede den unge svensker rollen som forførende, ung skønhed på Lidoen.

I dag er tiden en anden. Og Andrésen, der nu er i 60’erne, ser tilbage på et alt andet end et perfekt liv. I et forsøg på at finde fred med, hvem han er. Ungdommens flygtige skønhed og berømmelsens pris er det tragiske grundstof i en film om forførende illusioner. Den stadig karismatiske Andrésen kan langt om længe spille hovedrollen i sit eget liv.

Dokumentaren om Björn Andrésen er skabt af Kristina Lindström og Kristian Petri og den kan for tiden opleves i de fleste større danske byer.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Skal du stemme på en LGBT+ kandidat?