Danish Rainbow Awards – Her er vinderne

Aarhusbaren Kromosom vinder titlen som årets bar ved Danish Rainbow Awards 2021.
Foto: Frank Holm

Den røde løber var rullet ud, da de mange priser skulle uddeles ved årets Danish Rainbow Awards. Cirkusbygningen i København dannede igen rammen om årets mangfoldighedsfest, hvor der blev uddelt hele tolv priser ved et festligt show. Årets ærespris gik ikke overraskende til Copenhagen 2021, der ikke lod sig tryne af Corona-pandemien.

De mange, der havde fundet vej til Cirkusbygningen fik et sjovt og festligt show , hvor de mange pristagere blev hyldet. Værter i år var Medina og Jacob Fauerby, der blandt andet kunne præsentere de danske grand prix vindere Fyr og Flamme, Drew Secamore, Medina og Erica Jane, der sprang ind for den sygdomsramte Andreas Odbjerg.

 

Aktivistprisen: Nicolaj Laue Juhl

Nicolaj har arbejdet benhårdt og målrettet for at skabe bedre vilkår og mere trivsel for LGBT+ børn og unge, særligt i skole- og uddannelsessystemet. Han står bag Danmarks første rapport om LGBT+ elevers trivsel og vilkår i grundskolen. En rapport der også har skabt genklang i regeringen, Folketinget, kommunerne og i det danske mediebillede.

Erhvervsprisen: Buens Bogcafe

Buens Bogcafe gør en forskel for LGBT+ personer i forhold til at få fat i LGBT+ litteratur. De har skabt et safe space i hjertet af Aalborg, hvor de besøgende føler sig velkommen og inkluderet. Samtidig er Buens Bogcafe Danmarks første bogbutik specialiseret i LGBT+ litteratur.

Foreningsprisen: FSTB-Foreningen for Støtte til transkønnede Børn

Foreningen støtter en sårbar gruppe børn og unge med et stort behov for omsorg, forståelse og handlekraft. Foreningen gør en mærkbar forskel for, at transkønnede børn kan blive accepteret som dem, de er, samt opleve lige rettigheder. Også pårørende kan få støtte og vejledning til de problematikker, de står ovenfor.

Kulturprisen gik i år til Kings and Queens of Denmark.
Foto: Frank Holm

Kulturprisen: Kings and Queens of Denmark

Kings and Queens har gennem deres årlige show bragt LGBT+ kulturen til Vestegnen. Overskuddet fra deres shows sender de tilbage til LGBT+ miljøet. Blandt andet til indkøb af kondomer til miljøet.

Medieprisen: Hvor regnbuen ender – Nina Rask

Hvor regnbuen ender er en nyskabende podcastserie om 0 års dansk LGBT+ historie. Festerne har altid været uundgåelige oaser, hvor de, der bryder med normerne, har kunnet føle sig trygge. Som lytter inviterer Nina Rask os med indenfor til en række fester, der hver især har været med til at forme den danske LGBT+ historie.

Ishockeymålmanden Jon Lee Olsen fik sportsprisen ved Danish Rainbow Awards.
Foto: Frank Holm

Sportsprisen: Jon Lee Olsen

Som den første åbne professionelle ishockeyspiller er Jon Lee Olsen forbillede for minoriteter i sportsverdenen. Jon stiller sig til rådighed for LGBT+ miljøet og viser, at dyrke sport og seksualitet ikke bør have noget med hinanden at gøre.

Brynhildr blev årets drag-performer.
Foto: Frank Holm

Årets Drag-performer: Brynhildr

Brynhildr formår altid at sætte sin egen dagsorden og kaster lys på dem, der er mindre privilegerede end hende selv. Det seneste eksempel er hendes forrygende tale ved Drag Night i august, hvor hun ikke holdt igen med at kritisere Copenhagen Pride, selv om hun stod som performer til et af deres arrangementer.

Musikprisen: Reveal Party

Reveal Party har med deres debut-EP skabt et personligt og intimt udtryk, som sjældent er set i Danmark. Frontfiguren Emily tager i teksterne udgangspunkt i sin egen historie ved åbent at fortælle om sin transkønnethed og den proces, hun har gennemgået de seneste tre år.

Årets hetero/straight ally : Kasper Hjulmand

Fodboldlandsholdets træner Kasper Hjulmand tog under sommerens EM ansvar for, at alle skal have ret til at være sig selv i fodboldverdenen. En arena for menneskerettigheder.

Årets LGBT+ person: Søren Brostrøm

Søren Brostrøm er nok en af de mest eksponerede mennesker i Danmark. Han har med larmende tavshed om sin egen seksualitet været et forbillede. Han tager debatten ned på et plan, hvor vi ikke diskuterer seksualitet, men kærlighed.

Nattelivsprisen: Vela

Den populær loungebar Vela midt på Vesterbro i København får årets nattelivspris. Vela er en bar for kvinder, der er til kvinder, og deres queer venner.

 

Årets bar: Kromosom

Den lille Aarhus bar Kromosom henter titlen som årets bar.

 

Æresprisen: Copenhagen 2021

Showet vises den 20 november på TV2 Zulu.

Læs også: Se billederne fra den røde løber