SAMFUND

Stædige Anni Grimm: Jeg har ret!

DF’eren Anni Grimm står fast: Homoseksuelle ER afvigere.
Foto: TVSyd/screendump

Homoseksuelle ER afvigere! I hvert fald hvis man spørger DF’eren Anni Grimm fra Vejen Byråd. Partitoppen raser og truer med eksklusion.

Hun er ikke sådan at få til at holde mund, hende Anni Grimm fra Vejen Byråd. Hendes læserbrev med titlen ”Danmark… et land af afvigere” har skabt heftig debat over det ganske land, og kostet hende en skriftlig advarsel fra Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Men efter først at have taget advarslen ”til efterretning”, står hun nu ved sine fordomme om homoseksuelle, som hun mener der er opbakning til ud fra et ukendt antal e-mails hun har fået, og hvor folk takker hende. Ifølge hendes eget udsagn.

”De mails har egentligt bekræftet mig i, at jeg havde ret hele tiden. Det er virkelig rart, at der er nogen, som bekræfter mig i, at jeg har ret”, siger Anni Grimm ifølge JyskeVestkysten.

Udfordrer partilinjen

”Jeg må jo acceptere, at det ikke er Dansk Folkepartis politik, men det er nu engang mine holdninger”, siger Anni Grimm og fortsætter:

”Det var min hensigt, at vi skulle begynde en debat om, hvor vi som samfund vil hen af. Ligesom jeg accepterer homoseksuelle, så må de altså også acceptere, hvad jeg mener”, siger Anni Grimm.

”Det kan godt være, at hun har fået nogle mails, som bekræfter hende i, at hun har ret. Men det ændrer ikke på, at det ikke er Dansk Folkepartis politik”, siger Poul Lindholm Nielsen der er partisekretær i Dansk Folkeparti.

Kan smides ud af partiet

”Hvis hun ikke retter sig efter den skriftlige advarsel, hun har fået, så risikerer hun at blive ekskluderet. Den skriftlige advarsel har ikke nogen udløbsdato”, uddyber Poul Lindholm Nielsen og tilføjer, at han er gået videre til hovedbestyrelsen med oplysningerne.

”Det er ikke min opgave at vurdere, hvad det skal have af konsekvenser. Det er hovedbestyrelsens opgave at vurdere, hvad der nu skal ske”, siger Poul Lindholm Nielsen, og fortsætter:

”Vi forventer, at hun retter sig efter den skriftlige advarsel. Derfor forstår jeg heller ikke, hvorfor hun nu skal turnere rundt med det synspunkt igen. Jeg har en klar forventning om, at det stopper nu. Vi har endnu engang forklaret hende, at de holdninger, hun giver udtryk for i læserbrevet, er hendes egne”.

”Det er ikke en diskussionsklub, og det har vi gjort meget klart for hende”, siger Poul Lindholm Nielsen.

Byrødder tager afstand

Anni Grimm står isoleret med sine holdninger i Vejen Byråd. Socialdemokraternes gruppeformand Jørgen Thøgersen finder det under sin standard så meget som at kommentere på sagen.

SF’s Anker Ulsdal er derimod meget klar i mælet, og synes, det er godt, at Dansk Folkeparti har taget affære.

”Jeg skal selvfølgelig ikke blande mig i, hvordan Dansk Folkeparti driver deres parti, men jeg synes, det er godt, at de løfter en pegefinger overfor hende. Det er på sin plads”, siger Anker Ulsdal, og tilføjer:

”Men jeg må ærlig talt sige, at jeg ikke er særlig overrasket over, at hun skriver sådan et debatindlæg”.

Liberal Alliances John Agervig Skovrup er nok den der siger tingene klarest:
”Jeg synes ærlig talt, at det læserbrev siger mere om Anni Grimm end om homoseksuelle. Det er unødvendigt at komme med sådan et angreb”.

Venstres Vagn Sørensen bakker op:
”Samfundet har jo ændret sig meget. Homoseksuelle har jo altid fandtes. Forskellen er bare, at nu er de ikke nødt til at leve i skjul, som de skulle tidligere”, siger Vagn Sørensen.