KULTUR

Springer ud som 95-årig

Roman sprang ud i en alder af 95.

En 96 år gammel bedstefar har bevist, at det aldrig er for sent, at springe ud og være tro mod sig selv, og den man er.

Roman var gift med sin kone i 67 år, og har to børn og fem børnebørn og et oldebarn. Men gennem alle årene har han holdt på en stor hemmelighed: Siden han var fem år gammel, har han vidst, at han er homoseksuel.

”Der er en ting jeg ønsker verden skal vide. Jeg er født som homoseksuel, og har været det hele mit liv”, fortæller Roman i en rørende video, som du kan se herunder.

Roman sprang ud for et år siden da han var 95, og vil nu være hovedpersonen i en dokumentar kaldet ’On My Way Out’, som instrueres af hans barnebarn Brandon Gross. Historien nævner ikke hvor Roman er fra i verden, men han taler engelsk med tydelig østeuropæisk accent.

Den populære YuoTuber Davey Wavey har interviewet Roman om hans sene spring ud af skabet.

”Der er noget historisk over at forstå hvor langt vi er nået, og den kamp, som denne mand må have oplevet”, siger Davey Wavey til Huffington Post.

“Der er taknemlighed over for de LGBT-personer der marcherede, blødte og svedte, så verden i dag er anderledes – og at færre mennesker i dag er tvunget til at leve i skyggen eller i skabet.”

”Om du er queer eller ej så rører det noget i dig, at høre Romans historie. Og på et tidspunkt hvor verden ofte synes splittet er det en god ting, at blive mindet om vores fælles menneskelighed”, fortsætter Davey Wavey.

Som Roman siger i filmen: ”Jeg vil lægge mig til at sove, og have en tæt på mig. Ikke for anden årsag end at være sikker på, at der er en for hvem det betyder noget.”

 

Læs også: Svært at springe ud når forældrene er fraværende