KULTUR

Ét skridt nærmere EuroGames i København

Fra venstre Pan Idræts næstformand Mads Kildegaard Larsen, Pan Idræts næstformand Kristian Bitzer, medlem af Pan Idræts bestyrelse Lene Hyrup Eriksen, Pan Idræts formand Christian Bigom og sekretariatschef i Happy Copenhagen Lars Christian Østergreen.
Foto: Happy Copenhagen

På den netop overståede generalforsamling i European Gay and Lesbian Sports Federation (EGLSF) blev det besluttet, at København i 2018 skal være vært for næste års generalforsamling for Europas LGBTQ sportsklubber. Afstemningen vækker stor glæde hos næste års værter Pan Idræt.

”Efter en meget velkoordineret generalforsamling i Düsseldorf i EGLSF var det en stor ære at få tildelt værtskabet for næste års generalforsamling”, udtaler Pan Idræts formand Christian Bigom. ”Jeg er helt sikker på, at Pan Idræt og vores frivillige også vil kunne lave en fantastisk oplevelse for de delegerede fra hele Europa næste år.”

EGLSF er en fælles sammenslutning for LGBTQ-idrætsforeninger fra hele Europa. Pan Idræt er et centralt medlem af organisationen og har i flere år påvirket organisationens udvikling. Blandt andet lykkes det sidste år at få valgt Pan Idræts tidligere formand Paul Brummitt som Co-president for EGLSF.

”Vi gør os allerede store tanker om næste års generalforsamling fortæller Christian Bigom. Udover at sikre, at generalforsamlingen glider helt glat, så er værtskabet også en unik mulighed for at vise, hvad Pan Idræt kan i forhold til at organisere en stor sportsworkshop og en efterfølgende konference for hele Europa.”

På konferencen vil det også skulle besluttes, hvor værtskabet for EuroGames 2021 skal placeres. Som bekendt byder Pan Idræt på EuroGames 2021, som forhåbentlig sammen med Copenhagen Prides bud på WorldPride 2021 skal ende i et gigantisk LGBTQ-event i København under navnet Copenhagen 2021. Arbejdet med buddene sker i projektorganisationen Happy Copenhagen.

”Muligheden for at kunne lave et flot og ambitiøst bud på EuroGames i 2018 og ovenikøbet kunne præsentere det på hjemmebane giver Pan Idræt alle muligheder for at kunne imponere gæsterne fra hele Europa næste år i marts”, udtaler Happy Copenhagens sekretariatschef Lars Christian Østergreen. ”Vi glæder os til at arbejde videre på buddet og promoveringen af eventet i Greater Copenhagen sammen med Pan Idræt og Copenhagen Pride frem til 2018.”