SAMFUND

Spring ud i foråret med Aarhus Homosport

Foto: Aarhus Homosport

Aarhus LGBT+ sportsforening byder foråret og muligheden for at mødes igen, velkommen. Den 8. maj inviteres der til stor udendørs sportsdag, med fællesskabet i højsæde.

 

Aarhus Kommune har valgt at støtte foreningen: Aarhus Homosport, med ekstra midler, da de ved at mange borgere, efter de lange perioder med lock down, har brug for at komme ud, få rørt sig og komme tilbage til fællesskaber, samt for nogens vedkommende sunde rutiner. Det fortæller Jakob Lavrsen, formand for Aarhus Homosport til Out and About og håber sammen med bestyrtelsen at folk vil tage godt imod de nye tiltag heraf.

Han fortæller videre at de har valgt for alvor at gribe bolden, da de mærker behovet og vil gøre en forskel. De er meget taknemlig for kommunes støtte og opbakning. Ønsket er at nå ud til endnu flere LGBT+ ér, få dem ind i et aktiv sammenhold og dermed være med til at udbrede den sunde rørige livsstil. De er og vil være en aktiv spiller i at fremme sundhed og trivsel igennem motion og socialt samvær.

De er lige startet med udefitness og Beachvolley og lørdag den 8. maj inviterer de så nysgerrige og interesserede til at komme og prøve: beachvolley, yoga, løbe- og gåture.

Foreningen har oplevet, som resten af samfundet, en stor respons på det at komme ud, røre sig, få luft og mærke naturen. F.eks. er deres gåture blevet en stor succes.

Så om det er fordi du har fået ekstra Coronakilo, gerne vil slå op med Netflix, ikke orker at hænge ud ved computeren og zoomemøder, eller blot savner fællesskab, så er det nu du skal slå til og møde op til Spring Cup en forårshyggesportsdag med grill og social hygge. Det hele i et inkluderende og åbent regnbuesammenhold.

Sporten er i højsæde, men det er vigtig for foreningen at alle kan være med, uanset form, tidligere erfaringer og kendskab til foreningen. Et frirum, hvor du kan dyrke idræt, præcis som den du er. Et oplagt sted at starte som ny i byen, miljøet eller at skabe nye sociale relationer ved et udvidet netværk.

 

Der bydes på et alsidig program, som viser lidt af hvad foreningen byder på af aktiviteter.

Program:

  1. 15:00 Beachvolley-try-out og derefter kampe.
    kl. 16:00 Walk: Gå en skøn tur i området, men vores Søndags-WalkGruppe
    kl. 16:00 Aarhus Homosport Spring Run ⅛-Marathon
    Fra kl.15.30-17 Småhyggespil: Kongespil, petanque m.v.
    Kl. 16.30-17:00 Yoga-udstrækning: solhilsner og mindfullness.

Derefter:
Kl. 17:15 – 20:00 Grill, hygge og kolde øl.

Sted: Aarhus Beachvolley Clubs baner – Vesterengen 26A bagved Skøjtehallen.
Tid: De starter kl. 15 og slutter når grillen er blevet kold og der ikke er flere øl. Der kan deltages i helle eller dele af programmet.

Man møder blot op. I løbet af dagen er der vand og frugt til sportsfolkene. Sport og hygge er gratis. Man skal selv medbringe drikkevare, mad (kød, brød og grønt til grillen, evt. tilbehør).

Der stilles grill til rådighed. Se mere på foreningens facebookside og events begivenhed. Tryk gerne deltag, så de har en fornemmelse af hvor mange der kommer.

Her finder du mere om begivenheden.

Alt sker naturligvis efter gældende Corona restriktioner og anvisninger. Der opfordres til at alle tager ansvar i den sammenhæng og opføre sig efter de gængse anbefalinger.

Et lille udpluk af hvad foreningen ellers byder på i den kommende tid, bl.a. takket være Aarhus Kommune ekstraordinære støtte:

 

Lørdag d. 5. juni: Kæmpe tartelet tur med Walkholdet

Lørdag d. 19. juni: Champagne Walk

Lørdag d. 3. juli Aarhus Pride.

Tirsdag d. 17. august: DHL Stafet

Torsdag d. 19. august – søndag 22. august: Eurogames + World Pride i København.

 

Mere info om foreningen og dets hold finder du her.

 

Læs også: Top BMX-rytter springer ud