KULTUR

Spectrum skaber socialt fællesskab for LGBT-personer

Ny forening for LGBT-studerende på Syddansk Universitet vil skabe netværk og udbrede kendskabet til LGBT-problematikker. Jeg har interviewet forperson for foreningen, Anders Tolstrup.

– Hvad er formålet med jeres forening, Spectrum LGBTQ?

Spectrum er en studenterforening på Syddansk Universitet af og for studerende på videregående uddannelser i Syddanmark. Visionen er at danne et fællesskab for studerende med en anden seksualitet end heteroseksualitet eller kønsidentitet end normen.

Vi fokuserer også på at oplyse vores medstuderende om LGBTQ-udfordringer og præsentere dem for et bredere spektrum af mennesker og overbevisninger.

– Har der været nogle udfordringer ift. at få foreningen op at køre?

Det er klart, at det er en mundfuld at starte en ny forening og finde sin plads i et allerede etableret miljø. Vi har dog primært fået positiv feedback fra miljøet især fra vores målgruppe. De studerende giver udtryk for, at de har savnet en forening som Spectrum. De forskellige foreninger skulle i starten lige snuse lidt til os, men efter at have fået færden af os har de taget godt imod os.

– Kan du fortælle lidt mere om jeres arbejde med at oplyse de medstuderende?

Indtil nu har vi udover sociale arrangementer lagt vægt på transkønnedes vilkår i Danmark, da det jo er meget aktuelt i øjeblikket. Det vi har gjort er at afholde arrangementet ‘Køn og dem imellem’, som var et foredrag ved Mads Ananda Lodahl i køn og inklusion med et særligt fokus på transkønnethed. Her kom der en bred skare af forskellige studerende og faktisk også nogle transkønnede. Det gav en nuanceret og spændende debat, som kunne have varet hele natten. Den efterfølgende fredag inviterede vi så til en mere intim debat, hvor vi havde besøg af nogle transkønnede, som havde haft oplevelser med sexologisk klinik på Rigshospitalet.

– Kan du afsløre nogle spændende tiltag for den kommende tid?

Nu hvor sommeren og eksaminerne så småt nærmer sig har vi skruet lidt ned for antallet af begivenheder, men vi har da planlagt et par sociale arrangementer. Vi slutter eksempelvis semesteret af med at tage til Pride Parade i Aarhus, hvor vi bl.a. ser frem til at mødes med folkene fra DiverseCity.

Efterårssemesteret program er vi i fuld gang med at udforme, og vi har på et medlemsmøde fået præciseret, at vores medlemmer ønsker flere debataftener, så det har vi taget til os. Hvad de kommer til at omhandle kan man jo finde ud af når programmet bliver lagt op på vores facebook side i sommerferien.

 

Se også: Spectrum – LGBTQ+ Students SDU

Læs også:  Masser af tilbud til studerende i AarhusLæs også: