KULTUR

Spectrum – LGBTQ+ nedlægges

Bestyrelsen i Spectrum opfordrer til, at foreningen nedlægges.

Der er blevet indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, som finder sted den 7. oktober 2020.

Da foreningens forperson træder tilbage, har bestyrelsen under tre medlemmer, og der skal derfor indkaldes til ekstraordinær generalforsamling.

Desuden vil de under den ekstraordinær generalforsamling foreslå, at foreningen nedlægges, da man i bestyrelsen ikke kan finde energi og ressourcer til at fortsætte arbejdet.

Foreningen har desværre været i nedadgående udvikling de sidste par år. Nu er forslaget altså, at foreningen nedlægges, og håbet er, at dele af foreningens aktiviteter kan genstartes under andre former.

Blandt andet foreslår de, at QUK (Queer Kolding, foreningens Koldingafdeling) overtages af Kolding Pride, og KIF (Kønsidentitetsforum) udvikles til et selvstændigt event, evt. i samarbejde med relevante foreninger på Fyn.

Begge forslag skal der stemmes om ved den ekstraordinære generalforsamling.

Skulle nedlæggelsen gå igennem, har bestyrelsen meldt ud, at de naturligvis påtager sig ansvaret for at få “ryddet op” efter foreningens nedlæggelse, og alle personlige oplysninger og andre vigtige elementer ændres, slettes og/eller afsluttes.

Spectrum er en studenterforening på Syddansk Universitet af og for studerende på videregående uddannelser i Syddanmark. Visionen har fra start af (tilbage i år 2015) været at danne et fællesskab for studerende med en anden seksualitet end heteroseksualitet eller kønsidentitet end normen. Det kapitel ser ud til at slutte nu. Foreningen har igennem tiden arrangeret en del debatter, filmvisninger og sociale arrangementer bl.a. i samarbejde med MIX Odense.

 

Læs også: Spectrum skaber socialt fællesskab for LGBT-personer

Se også: Spectrum Syddanmark