Her er alle vinderne

H.K.H. Kronprinsesse Mary ved Danish Rainbow Awards 2020.
Foto: Ulla Munch-Petersen

Årets modtagere af Danish Rainbow Awards blev hædret ved et noget coronaramt, men festligt show i Cirkusbygningen i København i går. Aftenens mest rørende øjeblik var, da Kronprinsessen hædrede 96-årige Doris Pollas, med Rainbow Business Denmarks ærespris.

Opdateret med foto 1. oktober 2020

Som det sidste nulevende medlem af den kreds, der i 1948 stiftede det vi i dag kender under navnet LGBT+ Danmark, modtog 96 -årige Doris Pollas Rainbow Business Denmarks ærespris, der i år blev overrakt af hendes kongelige højhed Kronprinsesse Mary. Desværre kunne Doris på grund af coronaen ikke selv være til stede i Cirkusbygningen, men modtog hæderen i sit hjem i Silkeborg.

På trods af corona-restriktionerne havde adskillige kendte dog alligevel fundet vej til den runde cirkusbygning tæt på Københavns Rådhusplads. På den noget amputerede røde løber gjorde kendte som Medina, Lina Rafn, Aqua og Veninderne deres til at de fremmødte fik en oplevelse på trods af myndighedernes afstandskrav.

Medina væltede salen til Danish Rainbow Awards.
Foto: Theis Nybo
Theo Xsatte ild til scenen under Danish Rainbow Awards.
Foto: Theis Nybo
Rene og Lene fra Aqua. Rene for første gang i Drag.
Foto: Theis Nybo
Veninderne uddelte årets foreningspris.
Foto: Theis Nybo

Havde du ikke mulighed for at se onsdagens show live fra Cirkusbygningen, hvor Ibi Støving og Abdel Aziz Mahmoud kyndigt styrede aftenens blanding af musik og uddeling af de tolv priser kan de opleve hele showet den 2. oktober på TV2-Zulu.

Aziz og Ibi- årets værter.
Foto: Theis Nybo

 

Her er aftenens vindere:

Årets LGBT+person: Silas Holst & Jacob Fauerby

Årets LGBT+ person: Silas Holst & Jacob Fauerby.
Foto: Theis Nybo

Jakob og Silas, skabte positiv opmærksomhed på et virkelig tiltrængt område. Det de har opnået i vild med dans, er et stort skridt i en positiv retning for LGBT+personer. De har skabt både Danmarks og verdenshistorie med samkønsdans, hvor de samtidig gjorde det så flot og godt, at de vandt, hvilket var fuldt ud fortjent.

Aktivistprisen: Hanne Gyberg Frandsen

Aktivistprisen får Hanne Gyberg Frandsen.
Foto: Theis Nybo

Hanne har rådgivet og understøttet migranter med LGBT+ baggrund, hvor de bliver bedre rustet til et værdigt liv i Danmark. En enestående aktivist som fortjener at blive hædret for sit hårde arbejde og talrige resultater.

Linse i en kjole fra Haus of Tinus og Niels Holm, forperson for Rainbow Business Denmark uddelte aktivistprisen.
Foto: Theis Nybo

Medieprisen: ”10 år senere”

TV-serien “10 år efter” vinder medieprisen.
Foto: Theis Nybo

Tv-serien ”10 år senere”, viser på meget usexet vis hverdagsproblemerne i et parforhold, som er gået i stå. At ”10 år senere” handler om et homoseksuelt par virker næsten ligegyldigt, på en måde hvor man rives med i tå krummende pinligheder og alvorlige situationer mellem to mennesker.

Foreningsprisen: LGBT+Huset i Aarhus

LGBT+ huset i Aarhus får foreningsprisen.
Foto: Theis Nybo

LGBT+huset i Aarhus er det første samlede LGBT+hus i Danmark. Man samler Kultur, socialt arbejde og sundhed under et tag. I LGBT+Huset kan LGBT+personer mødes på tværes af foreninger hvilket styrker LGBT+miljøet.

Årets Hetero / Straight Ally: Viktor Fischer

Victor Fischer startede en mindre regnbue revolution på fodboldbanen da han i sommeren sagde fra over for Homofobiske til råb fra tilskuerne. Han opråb fik klare konsekvenser og bidrog til kampen mod homofobi i sportsverdenen.

Kulturprisen: Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab

Udstillingen Queer, kunst og lidenskab om Kristian Zahrtmann får kulturprisen.
Foto: Theis Nybo

I forbindelse med udstillingen om Kristian Zahrtmann, en af Danmarks første åbenlyst queer kunstnere, har på Den Hirschsprungske Samling, Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum sammen med LGBT+ Danmark udviklet et undervisningsmateriale til folkeskolen om kunst, køn, seksualitet og identitet i et historisk og nutidigt perspektiv.

Årets Drag Performer: Chantal al Arab

Årets Drag Performer: Chantal al Arab.
Foto: Theis Nybo

Chantal har det seneste år bidraget til at gøre Københavns LGBT+miljø bedre ved gentagende gange at moderere debatter om alt fra skam til inklusiv tale. Samtidig har hun givet os smil på læben og tårer i øjnene når hun har været med i radioprogrammet Er du sunshine? og underholdt med gruppen veninderne.

Eventprisen: Copenhagen Winter Pride 2020

Copenhagen Winter Pride får eventprisen.
Foto: Theis Nybo

Copenhagen Winter Pride gav os et alsidigt og stærkt Human Rights program, med talks, paneler og debatter. Arrangementerne var alsidige, respektfulde og repræsenterede LGBT+miljøet på en høj faglighed og jordnærhed.

Sportsprisen: Pernille Harder

Pernille Harder har gentagne gange gjort sig bemærket på grønsværen, men Pernille og kæresten Magdalena kig verden rundt, da de kyssede på sidelinjen ved VM i Frankrig. Pernille bruger sin status og indflydelse for LGBT+ rettigheder på internationalt plan.

Erhvervsprisen: Normværk

Rikke Voergård-Olesen står i spidsen for Normværk, der vinder Erhvervsprisen.
Foto: Theis Nybo

Rikke Voergård-Olesen står i spidsen for Normværk, som via samarbejde med forskere og specialister, skaber kulturforandring, mangfoldighed og ligestilling, i dansk erhverv, uddannelse og på arbejdspladser.

Musikprisen: Anne Linnet

Anne Linnet vinder musikprisen. Hendes søn Xander modtager prisen, da Anne Linnet lige er blevet opereret.
Foto: Theis Nybo

Anne Linnets sang ”Og jeg elsker” er en nær og personlig kærlighedserklæring i bedste Anne Linnet stil. Anne Linnet, er og bliver et LGBT+ ikon og forkæmper.

Rainbow Business Denmarks Ærespris: Doris Pollas

Æresprismodtageren, den 96-årige Doris Pollas kunne desværre ikke deltage i festen.
Foto: Theis Nybo
HKH Kronprinsesse Mary uddeler æresprisen.
Foto: Theis Nybo

96-årige Doris Pollas er den eneste nulevende af stifterne af Kredsen af 1948, det nuværende LGBT+ Danmark. I årtier har hun levet et stille liv, men med øget LGBT-aktivitet i Silkeborg er den aldrende frontkæmper igen på barrikaderne.

 

Læs også: Den sidste aktivist fra Kredsen af 1948

Læs mere om Rainbow Business Denmark her.