KULTUR

Snart slut med kultserien “Pose”

Pose.
Foto: PR

Tredje omgang af den populære serie Pose, der handler om ballroomkulturen i 1980´ernes New York , bliver også den sidste.

Den tredje sæson af den meget roste serie ”Pose” bliver samtidig den sidste. Den sidste sæson vil bestå af i alt syv afsnit.

I serien følger vi en række homoseksuelle og transpersoner i 80´ernes New York. Vi følger deres kampe for at få lov at leve, som den man er. En kamp, der ikke bliver nemmere efter at aids for alvor gør sit indtog. Serien, der også sætter fokus på den spirende ballroom kultur er samtidig en af de første serier, som også benytter sig af transkønnede skuespillere i de ledende roller.

”En serie, der vil gå over i historien som den første serie, der har den største LGBTQ rollebesætning nogensinde” lød det fra skaberen Ryan Murphy, da serien havde premiere i 2018.

For Billy Porter, der spiller en af seriens hovedroller blev Pose også en slags gennembrud. Porter der hidtil mest var kendt for sine roller på Broadway fik nemlig som den første farvede åbne homoseksuelle skuespiller i 2019 en Emmy for sin rolle i kultserien.

De sidste afsnit i serien får streaming-premiere til maj.

 

Læs også: Jodie Foster henter atter fornem pris

Du kan fange Pose på både HBO Nordic og Netflix.