SAMFUND

Smukt farvel til Britt Bendixen

Det var blandt andre sønnen Niclas, barnebarnet Axel og Britts partner Marianne, der bar kisten ud.
Foto: Ulla Munch-Petersen

I dag blev tidligere danser og ‘Vild med dans’-dommer Britt Bendixen bisat i Holmens Kirke i København. I kirken spillede Anne Linnet sangen “Forårsdag”, hvilket var et ønske fra Britt.

Foto og tekst Ulla Munch-Petersen

Britt Bendixen sov stille ind efter kort tids sygdom og lørdag eftermiddag var venner og familie samlet for at sige et sidste farvel i Holmens Kirke, til den karismatiske danser, koreograf og dansedommer, som blev 81 år.

Mange af gæsterne var for berørte af situationen, da de ankom til kirken, til at kunne tale om sorgen over tabet af Britt Bendixen, men den stod tydelig i deres ansigter.

De som kommenterede sagde dog alle som én, at hun var et utroligt livsglad og positivt menneske.

Efter cirka en times ceremoni kunne man tydeligt høre taktfaste klap, da kisten med Britt Bendixen blev båret ud af Holmens Kirke.

“Der blev spillet en march, og så klapper man”, forklarede “Vild med dans”-stjernen Thomas Evers Poulsen efter den smukke bisættelse.

“Det var Københavnermarch og jeg lavede kompliment, da kisten kom forbi”, fortalte Silas Holst. I danseverdenen er kompliment et afsluttende buk mod dansepartneren eller læreren som tak. Så det var Silas Holsts fine gestus som en sidste tak til Britt Bendixen.

 

Læs også: Råt Opgang2 sommerhus i Aarhus.