OPINION

Smidt ud af taxa fordi de kyssede

Foto: Pixabay.com

DEBATINDLÆG

Flere og flere oplever at have blevet smidt ud af taxa, fordi de kysser eller snakker om homorelaterede emner.

Måske har du selv oplevet det – du er på vej hjem fra byen, med din scoring eller kæreste. Det er efterhånden sent på aftenen og i vælger at tage en taxa for nemheds skyld. Under turen kigger i smilene til hinanden og ender med at dele et kys på bagsædet. Men pludselig stopper taxaen og taxachaufføren beordrer jer ud, og kører derefter sin vej.

Det kan måske være svært for nogle at forstille sig, men for Simon og Andreas (ikke deres rigtige navne) var det hvad der skete en sen fredag aften på vej hjem fra byen.

Simon og Andreas fik af taxachaufføren valget om, at lade være med at røre hinanden eller blive sat af, de blev hurtigt enige om, at finde en anden taxa.

Simon og Andreas langt fra de eneste som har været udsat for diskrimination i forbindelse med en taxatur.

På redaktionen er vi blevet opmærksomme på problemet, efter at flere har taget henvendelse til os omkring dette emne.

Også Alexander og Mathias (ikke deres rigtige navne) var udsat for grov diskrimination efter en bytur i Studiestræde.

»…beslutter vi os lige for en smøg inden, vi vil tage taxa selskabet 4×48. Men så da vi har røget, kommer vi meget smilende hen til chaufføren og spørger meget venligt om, han er ledig, og det eneste svar jeg får. Kan du se jeg holder pause. Og så siger jeg bare venligt, så det vel ikke smart du holder som FRI, og så siger han bare iøvrigt kører jeg ikke med homoseksuelle, så siger jeg til ham at han var dum at høre på, og så i det samme får jeg et spark over mig skinneben, jeg rejser hæver min stemme, og råber han ikke skal røre mig, hvor han så tilvælger igen at skubbe til mig, og den anden han var passiv og stod og små grinte, som om jeg er en beskidt hund.«

Out & About har kontaktet 4×48 for at få en kommentar.

»Det er min vurdering, at langt hovedparten af vores chauffører, uanset etnicitet/religion, er klædt på til at køre med alle typer kunder.
Hvis en enkelt chauffør mener, at det er hans eller hendes ret at udelukke en bestemt kundegruppe, kan chaufføren ikke fortsat køre for os.« Lyder det fra Rasmus K. Sørensen der er servicechef for 4×48 Taxinord.

Hos Københavns kommune er man meget opmærksom på problemet omkring diskrimination i nattelivet, og kommunen har lavet appen ‘Stemplet’ som gør det muligt for at anmelde diskrimination.

Har du oplevet lignede, eller kender du nogle som gør, og har du lyst til at dele din historie, så er du meget velkommen til at skrive til os.