KULTUR

Radikale sikrer penge til at få World Pride og Euro Games til København

I dag er partierne på Københavns Rådhus blevet enige om budgettet for Hovedstaden for 2016. Og her har Radikale Venstre fået sikret midler til at få det globale mega-event, World Pride og sports-eventet Euro Games til København.

Noget som gruppeformand for Radikale, Tommy Petersen føler stærkt for, og han siger til outandabout.dk:

“I Danmark er vi godt med på rettighedsområdet, men der er stadig behov for at kæmpe for at styrke den igangværende kulturændring i holdninger til LGBT-personer. Det bliver langsomt bedre, men der er stadig mange hadforbrydelser, tilsvininger, diskrimination og fordomme.

World Pride og Euro Games vil kunne bruges til at sætte endnu mere fokus på behovet for tolerance og accept af forskelligheder i Danmark. Og det er vigtigt”.

Allerede i foråret fil Radikale Venstre fik afsat 500.000 kr. til at organisationerne Copenhagen Pride og Pan Idræt kunne oprette projektorganisation Happy Copenhagen, med det formål at starte arbejdet med at hive World Pride og Euro Games til Danmark i 2021.

Budgetforlig

Nu er der i budgetforliget blevet afsat de 2,25 mio. kr. som svarer til Københavns andel af den samlede finansiering til det fulde arbejde med at lave lobbyarbejde, ansøgninger og projektplanlægning for at kunne vinde buddet om World Pride og organisere afholdelsen. Og der er mange store byer om buddet. Derfor er det vigtigt at komme i gang nu.

“Prides over hele verden er med til at sætte fokus på behovet for at fremme lige rettigheder, tolerance og respekt for hinandens forskelligheder. Prides har med succes drevet en politisk dagsorden, hvor de har været med til at få forbedret lovgivningen for LGBT-minoriteterne. World Pride er blevet et megaevent, der tiltrækker sig global opmærksomhed og besøgende fra hele verden.

World Pride i Danmark vil yderligere styrke Danmarks rygte ude i verden som et progressivt land med lige rettigheder og tolerance. Noget der får turister til at besøge Danmark. Samtidig vil det i Danmark skabe endnu mere synlighed omkring den globale kamp for lige rettigheder for LGBT-minoriteter. Noget der er med til at fremme respekten for hinandens forskelligheder”, uddyber den Radikale gruppeformand til Out & About.