KULTUR

Sigmund til Melodi Grand Prix

Sigmund Trondheim.
Foto: Wilfred Gachau / www.wilfredgachau.com

Den 23. februar skal Danmark atter kåre en ny dansk grand prix vinder. Ti sange er sluppet gennem nåleøjet og skal kæmpe om billetten til årets udgave af verdens største sangkonkurrence og chancen for at hente endnu en dansk Grand Prix triumf, når det går løs i den israelske by Tel Aviv til maj.

Sigmund Trondheim har haft et meget travlt år efter han under Sanne Salomonsens vinger, sang og dansede sig i semifinalen i den danske udgave af X Factor sidste år. Den platform har blandt andet ført til en optræden ved Copenhagen Pride, en dokumentar på DR3 og udgivelsen af sin egen selvbiografi, der helt enkelt bare hedder ’Sigmund’. Der har også været tid til at udgive debutsinglen ’Folder mig ud’.

Nu er han så klar til at indtage Boxen i Herning, når vinderen af den danske finale skal kåres.

Sangen, Sigmund skal synge hedder ’Say My Name’ indeholder et budskab, som ligger Sigmund meget på sinde. Samtidig får han også opfyldt en drengedrøm.

”Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har dømt om hele mit liv”, udtaler den 23-årige grand prix debutant.

Anderledes grand prix comeback

Den kendte sangerinde Julie Berthelsen får endelig sin grand prix debut som deltager. Hun skal sammen med Nina Kreutzmann Jørgensen synge sangen ’League of Light’, der handler om fællesskabet – og mangel på samme – mellem Grønland og Danmark.

Nina og Julie har kendt hinanden, siden de for godt tyve år siden skulle indspille de grønlandske udgaver af børnesangene på ’Åh abe’.

39-årige Julie Berthelsen slog for alvor sit navn fast i 2002, da hun blev nummer to i talentprogrammet ’Popstars’. Hendes album ’Home’ fra 2003, sikrede hende hele tre Danish Music Awards.

Julie har tidligere haft en flirt med det Danske Melodi Grand Prix, da hun i 2010 var vært sammen med Felix Smith.

Når Julie og Nina indtager scenen i Boxen i Herning er det først anden gang i Grand Prix-historien at der bliver sunget på grønlandsk.

Fra bagværk til grand prix

Et andet kendt ansigt er den 31-årige Jasmin Gabay. Selvom Jasmin allerede har tanket grand prix-erfaring, da hun bakkede Anja Nissen op på det danske bidrag ’Where I Am’ ved den store Eurovision-finale i Kiev i 2017, er det nok allermest hendes deltagelse i den populære tv-serie ’Den store bagedyst’, hvor hun charmerede med sine farverige kreationer og er yderst sprudlende humør, de fleste (gen)kender hende fra.

Men det er ikke kun bagværk der fylder i Jasmins liv. Det gør musikken så sandelig også.

Nu tager Jasmin så springet, og skal selv prøve at stå helt i front. Det gør hun med latinpop-sangen ’Kiss Like This’. En sang der handler om det helt særlige kys.

”Den lyder som en ægte Grand Prix-sang skal lyde, God energi, som byder op til en kæmpefest”, fortæller Jasmin.

Værterne

Johannes Nymark skal for tredje år i træk gelejde publikum gennem årets danske finale. De to forgangne år har han haft Annette Heick ved sin side. I år får Johannes dog en mandlig medvært.

Kristian Gintberg, der ellers optræder mest på børnekanalen Ramasjang, får efter værtsrollen på DR´s musikprogram ’Live’ mulighed for nu mulighed for at vise, hvad han kan for et meget større publikum.

De stiller op i Dansk Melodi Grand Prix 2019
1: ‘Anywhere’ – Simone Emilie
2: ‘Kiss Like This’ – Jasmin
3: ‘Hold My Breath’ – Rasmus Faartoft
4: ‘Dancing with You in My Heart’ – Marie Isabell
5: ’Say My Name’ – Sigmund
6: ’Dronning af baren’ – Humørekspressen
7: ‘League of Light’- Julie og Nina
8: ‘Step It Up’ – Teit Samsø
9: ‘Love is Forever’ – Leonora
10: ’That Vibe’- Leeloo

Du kan høre alle sangene hos DR HER.

Det Danske Melodi Grand Prix 2019 kan opleves på DR1 den 23. februar kl. 20.

 

Læs også: Sigmund fratages AXGIL-nominering efter udfald på Instagram

Se også: Sigmund fra Sørvad får en tredjeplads til Melodi Grand Prix