ANMELDELSER

Shine – fra ballet til popmusik – sammen

Paul James Rooney går fra ballet til diskomusik.  Foto: Instagram

Fra ballet til diskomusik springer Paul James Rooney elegant og ikke helt uden evne. Hans første single bliver hurtigt hængende i øregangene og har potentiale til at blive en ørehænger. Den er både ny og velkendt. Og han giver musikken et fint klangrum med sin koreografi. Gennem videoen kører en plastflade med ord, som han har mødt i sit liv – ikke alle ord er lige pæne. Tag ordene til dig, og giv dem styrke.

 

Paul James Rooney er professional danser og koreograf, og han har over 15 års erfaring i danseverdenen. Paul tager nu det modige og imponerende skridt i en voksenalder at krydse fra en kunstart til en anden og at tage den første med sig. Han kombinerer sin dans med sin musik. Han har udgivet sin første single ‘Shine’.

As seen on TV

Paul James Rooney blev landskendt i efteråret 2020, da han deltog i ’Den Vildeste Danser’ på TV2, hvor han dansede sig til semifinalen. Her formåede han at vække interessen for klassisk ballet i den moderne dans. Der er mange teknikker til fælles, og balletten låner mere og mere fra den moderne dans. Klassisk ballet er under fornyelse, og balletten som kunstform vil bestemt finde sin plads i moderne medier og uden for den etablerede scene.

“Jeg vil gerne introducere en ny generation til ballettens verden. Og er der nogen bedre måde end at lave musik og musikvideoer, som inkorporerer ballet og moderne dans. Vi er gået igennem årtier med kunstnere, som i deres musikvideoer bruger dansen, fra Michael Jackson til Britney Spears, og nu er det tid til at vise, at ballet også hører hjemme i denne verden’”, udtaler Paul James Rooney.

Det lykkes ham ret fint i denne første single. Han skal nok få lokket det yngre publikum helt ind på den etablerede scene i sine næste musikvideoer. Det er en flot ambition.

Danset over hele verdenen

Paul James Rooney har danset over hele verden i store dansekompagnier og med berømte koreografer. Han har danset med Dansk Danseteater, English National Ballet, og Tivoli Balletteater, hvor han har koreograferet flere anerkendte balletter.

Paul James Rooney har hele sin karriere kæmpet mod at blive rubriceret. Han vil favne bredere og har kæmpet for at blive opfattet som mere end danser. Hans ambition om kunstnerisk indhold er at række meget længere og at involvere flere stilarter. Nu er han begyndt. Forvent mere om lidt.

“Shine er inspireret af min egen kamp med og mod branchen, men budskabet er universelt: Vi har alle mange facetter og lag. Tro på dig selv, vær dig selv og lad ikke andre sætte dig i bås”, siger Paul James Rooney. Og ja, gør det – spring bare ud i det hele, også hvor det er et helt nyt felt, er hans budskab. Og han lykkes. Pas på med at høre Pauls debutsingle – du vil bare høre den igen.

Musikvideo ’Shine’ / Paul James Rooney / ‘Shine’ er tilgængelig på Spotify, iTunes, Amazon Music og Youtube.  Debutsinglen Shine – ude nu.

 

Find Paul James Rooney her.

Læs også: Sabaah modtager kulturpris