Sabaah modtager kulturpris

Foreningen Sabaah modtager Den gyldne Grundtvig 2020. 

Sabaah er årets modtager af Odder Højskoles kulturpris, Den gyldne Grundtvig. Det var især deres evne til at give mod til at være den, man er, som giver foreningen Den gyldne Grundtvig.

Odder Højskole har siden 1999 hvert år uddelt Den gyldne Grundtvig. I år går prisen til foreningen Sabaah, der siden 2006 har arbejdet for at forbedre forholdene for LGBT+ personer med minoritetsetnisk baggrund.

”Sabaah er et glimrende eksempel på, hvad det betyder at arrangere sig og skabe fællesskaber. De arbejder for at løse problemer gennem fællesskab, samtale og oplysning. Deres arbejdsmetoder kan næsten ikke være mere højskoleagtige. Den betydning, de har for deres målgruppe, er i den grad værd at prise”, skriver formanden for komiteen bag prisen, Bo Klindt Poulsen.

Klindt Poulsen er især imponeret af de arbejdsmetoder, foreningen bruger for at fremme sit formål. At Sabaah dækker højskolens motto ”Bliv den du er” perfekt, har været specielt udslagsgivende for årets valg af prismodtager.

“Det kan være svært nok for højskoleelever på et langt kursus at finde ud af, hvem de er. Men har man både minoritetsbaggrund og er LGTB+-person, så er man på en måde en dobbelt minoritet. Endda på en måde, hvor de to identiteter ofte kolliderer på baggrund af manglende åbenhed om seksualitet, pres fra religion, kultur, familie og omgangskreds.”, supplerer Heino Holst Hansen, der er funktionel leder af højskolen og medlem af priskomiteen.

Det bliver forfatteren, Ahmad Mahmoud, der den 25. november vil modtage prisen på Sabaahs vegne ved en lille coronasikret ceremoni i Odder.

Læs også: Sabaah nu på finansloven

Læs mere om Sabaah her.