SAMFUND

Schweizerne til folkeafstemning om homofobi

Modelfoto.
Foto: Pixabay.com

Alt kan ske, når Schweiz i dag, 9. februar, holder folkeafstemning om en ny lov, der skal forbyde diskrimination af homoseksuelle.OPDATERING 10-02-2020: Stort flertal i Schweiz (63%), sagde ja til den nye lov der forbyder diskrimination af homoseksuelle.


I 2018 vedtog det schweiziske parlament at udvide landets antidiskriminationslovgivning, så den også kommer til at omfatte diskrimination på baggrund af seksuel orientering.

Men det lykkedes modstanderne af loven at indsamle de 50.000 underskrifter, der i Schweiz kræves for at få loven kan sendes til godkendelse ved en folkeafstemning.

Derfor stemmer schweizerne i dag, om de vil bakke op om, at det skal være forbudt at diskriminere bøsser, lesbiske og biseksuelle.

Kønsidentitet er ikke medtaget i loven, som er til folkeafstemning. Det betyder, at skulle loven blive stemt igennem i dag, så er transpersoner altså heller ikke fremover omfattet af lovgivning mod diskrimination.

Hvis de schweiziske vælgere i dag stemmer for den nye lov, vil det betyde, at homofobi fremover vil være strafbart på samme måde som diskrimination på baggrund af race, køn og religion er det i dag. Og i grove tilfælde kan det give op til tre års fængsel at overtræde loven.

Men befolkningen er meget splittet om den nye lov. Meningsmålingerne tyder på et lille flertal for at vedtage loven, men på det seneste er afstanden mellem tilhængerne og modstanderne mindsket, så alt kan ske.

Læs også: Transkønnede og transkønnedes rettigheder

Kilde: tv2.dk