KULTUR

Sabaah til Michael Sinan: Kaffe?

Fahad Saeed, forperson i Sabaah.
Foto: Sabaah

I artikelserien om Michael Sinan Aslanes bringer vi i dag en kommentar fra Sabaah, som viser forståelse, og rækker hånden ud til Michael Sinan.

I serien om Michael Sinan Aslanes har vi hørt om hans oplevelser som homoseksuel muslim. Oplevelser der inkluderer masser af had og trusler.

I disse artikler har Michael Sinan Aslanes kritiseret LGBT Danmark, Copenhagen Pride og Sabaah for ikke at støtte ham offentligt.

LGBT Danmark og Copenhagen Pride forklarede i gårdagens artikel hvordan de arbejder med den slags sager.

I dag er turen kommet til Sabaah, der i deres arbejde med minoritetsetniske LGBT’ere i den grad kender til de problematikker Michael Sinan Aslanes har mødt.

Kommentar fra Sabaah

Forperson hos Sabaah, Fahad Saeed, giver denne kommentar til Michael Sinans kritik:

”Jeg kender og forstår Michaels kampe. Jeg er selv åben homoseksuel og muslim, og har gennem de sidste ti år, arbejdet aktivt for at skabe mere inklusion og mangfoldighed i København.

Sabaah har officielt støttet Michael offentligt på vores platforme og jeg har flere gange taget afstand fra den modstand han er stødt på. Michael har fortalt mig de ting han har oplevet, bl.a. fra folk der er kommet i Sabaah. Det er uacceptabelt, og det skal ikke foregå i Sabaah.
Jeg er meget interesseret i at drøfte sagen videre, og diskutere hvordan vi bedre kunne støtte op om de fælles kampe vi står overfor, og hvordan vi sammen bekæmper homofobi og stigmatisering.

Så Michael skal bestemt vide, at jeg rigtig gerne vil tale meget mere med ham om hvordan vi kan arbejde sammen om at skabe mere tolerance og respekt omkring homo-, bi og transkønnede muslimer.

Michaels oplevelser er ikke rare at høre om, og meget af det han beskriver går igen hos rigtig mange af vores medlemmer. Vi arbejder aktivt for at skabe mere tolerance for LGBT-liv i islam og skabe et mere pluralistisk billede af islam.

Hate crimes skal anmeldes og registreres og jeg vil rigtig gerne høre Michaels feedback på, hvad vi kan gøre bedre. Hvis jeg ikke tidligere har været tydelig nok overfor Michael, så skal han læse det her som en åben håndsrækning. Jeg vil rigtig gerne dialogen med ham.”

Kaffemøde

Efter vi har modtaget Sabaahs kommentar har Michael Sinan fortalt, at han og Fahad har aftalt at mødes til en kop kaffe og snakke tingene igennem.

Læs også: MrGay.dk 2012