Aarhus Pride lover – større pride end nogensinde

Foto: Martin Ballund

Aarhus Pride lover en parade i øjenhøjde og at efterfesten bliver Danmarks største regnbuefest.

På lørdag den 4. juni holder Aarhus sin femte pride. Og siden debuten i 2012 er det gået stærkt for Aarhus Pride.

”Vi startede med en parade, hvor vi var i tvivl om, nogen ville møde op – om man turde gå med. Rigtig mange ting er vendt om, og i dag spørger virksomheder og foreninger, om de må få lov til at gå med. Selvfølgelig må de det! Vi har en mere livlig parade og på Pride Square mere interessant underholdning end tidligere,” siger formanden for Aarhus Pride, Mads Hedelund.

”Vi laver noget helt andet end i København, og vi prøver ikke at kopiere det, som Copenhagen Pride gør så godt i København,” understreger han.

”Vi har en gående parade – en parade som er mere i øjenhøjde. Vi vil gerne ud og møde aarhusianerne og går derfor gennem Store Torv, Bispetorv og Strøget. Og her kan vi ikke have lastbiler og store floats med.”

Alle er velkomne

Mads Hedelund beskriver Aarhus Pride som ”lidt færre badebukser og lidt mere politik.”

”Vi er mere foreningsbaserede, og man kan godt sige, at vi er LGBT-foreningernes event. Sådan synes vi bedst, at vi kan fejre mangfoldigheden i Aarhus.”

Alle er velkomne til Aarhus Pride, uanset køn, alder, etnicitet, religiøs eller politisk overbevisning, og hvad enten man er lesbisk, bøsse, biseksuel, transkønnet, queer eller heteroseksuel.

Den 4. juni afgår paraden klokken 11.30 fra Bispetorv og går derefter gennem Midtbyen og frem til Officerspladsen. Her åbner Pride Square klokken 13 under Olafur Eliassons regnbue på kunstmuseet Aros.

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, åbner Pride Square, hvor Kadie Elder er hovednavn. Aarhus Pride-prisen uddeles af Rebecca Matthews, direktør for Aarhus 2017 europæisk kulturhovedstad.

Den største regnbuefest

Om aftenen og natten holder Aarhus Pride officiel efterfest på natklubben Train.

”Det bliver den største regnbuefest i Danmark nogensinde,” siger Mads Hedelund.

Blandt Aarhus Prides samarbejdspartnere er Comwell Hotel Aarhus, som ligger centralt og tæt på både banegården, Bispetorv og Train. I dagene omkring Aarhus Pride kan du booke et dobbeltværelse for 1018 kroner om natten.

Hovedsponsorer for Aarhus Pride er Aarhus Kommune, 7-Eleven og ABSOLUT. Også Homoware, GBar, Sinfull, Mads Heindorf, LO og Rød Billet er blandt sponsorerne, som har givet økonomisk støtte til gennemførslen af Aarhus Pride.

Du finder Aarhus Pride som begivenhed på Facebook her.

Læs også: Glad tilbageblik på Aarhus Pride