KULTUR

Så sker det: GAG åbner

Flavia Laus, resident DJ og producer af Berlins berygtede queer-fest Gegen og techno-kollektivet Disconnekt.

En ny månedlig LGBT+ klub åbner i København. Det sker fredag den 20. januar, på Vesterbrogade 2B.

Vi har spurgt Joakim Cederholm, som er en af mændene bag den ny klub:

– Hvorfor en månedlig klub?

”Jeg har gjort det her så længe, og den kreative nerve i mig skal hele tiden lave noget nyt. Det er ikke fordi, at jeg keder mig over det, vi lige har startet (Red Shoe), men jeg følte, at der manglede noget i København.”

Joakim står bag LGBT+ cocktailbaren Red Shoe, der ligger i Istedgade 26, og som åbnede i maj 2022.

”Efter vi havde arrangeret World Pride-efterfesten på Halvandet forrige år, så begyndte vi at lede efter lokationer i København og gik så i gang med at indrette Red Shoe i Istedgade. Vi vidste godt, at Istedgade kunne være en risiko, men det er komme gang i baren.”

 

En månedlig natklub

”Siden vi åbnede Red Shoe har jeg ledt efter et sted at drive en månedlig natklub, og jeg har nok set på omkring ti forskellige steder. Men enten har lejen været for høj, lokationerne passede ikke, men mest af alt havde ingen to dansegulve,” siger Joakim.

”Module på Vesterbrogade, hvor den nye klub GAG åbner, passer perfekt. Den er i to etager, har indendørs rygeområde og nogle andre fede ting, jeg ikke vil afsløre endnu. De skal opleves!”

– Hvorfor lige navnet GAG, hvad står det for?

”GAG har mange betydninger, så man kan tolke det lidt, som man vil. Men en af dem er hentydning til sex heraf gagball, som er at almindeligt udtryk i RuPaul’s Drag Race, hvor gagging hentyder til, når noget er så voldsomt, at du mister forstanden og chokeres.”

– Så hvad sker der på åbningsaftenen?

”Hvis vi starter med underholdningsmæssigt, har vi den fantastiske Betty Bitschslap, der optræder og er vært. Da der ikke rigtig er en scene, vil hun være overalt i baren og på bordene, yeah you name it. Sammen med hende er Red Shoes house-drag Nix Von Tirer medvært.”

Betty Bitschslap.

To dansegulve på GAG

”På hovedetagen er vores hovedgæst Flavia Laus resident DJ og producer af Berlins berygtede queer-fest Gegen og techno-kollektivet Disconnekt. Flavia har holdt hof i mange klubber og festivaler rundt omkring i Berlin og i udlandet, såsom KitKat, Tresor, RSO, Whole Festival, Feel Festival, Reflex, Vitamina Milan, Uebel & Gefährlich, Kyiv, D-Edge, Vampire House, Egg London, og mere.”

”Derudover kan man opleve danske SORT SIND, som er den etablerede kunstner Jacob Nielsens nye moniker, hvorigennem han udforsker en ny og mere obskur sonisk personlighed. Og Arvy, der er medstifter og resident DJ af det litauiske kollektiv Pure Echo, der nu er baseret i København, og præsenterer hurtig groovy og trippy techno med industriel indflydelse. Samt Hultgren, en håbefuld DJ og producer, som også er med til at drive Norm-kollektivet og label sammen med et par nære venner.

”På den anden etage går vi på diskotek, elektronisk pop og house med velkendte Tonny Liljenberg og upcoming DJ fra Malmø, Radio Marrakech. Tonny står for diskoteket – hvis vi siger Purple Disco Machine, vil det opsummere det. Marrakech-stilen er unik og vil få dig til at spore efter det afsluttende sæt.”

 

GAG’s åbningstider er: 23.59-08.00

Aldersgrænsen er: 20+

Første gang den nye månedsklub åbner er fredag den 20. januar, på Vesterbrogade 2B i København.

 

For mere info, tjek Facebook.

 

Læs også: Ny LGBT+ månedsklub