QueerPlus er temaet for årets Winter Pride – se programmet

Under temaet “QueerPlus” indbyder Copehagen Pride for niende gang til Winter Pride Week.  Igen er det Huset-KBH, der danner rammen om det mangfoldige program i dagene 20.-25. februar.

Under temaet “QueerPlus” sætter årets Winter Pride fokus på intersektionalitet og søger at fremhæve de ofte glemte måder, hvorpå vi oplever verden forskelligt som LGBT+ personer. Det handler om at anerkende de ting, der er unikke for vores oplevelser som LGBT+ personer ud over vores seksuelle orientering og kønsidentitet. Om at åbne for en samtale om, hvordan vi alle oplever verden forskelligt. Forståelse af vores forskellige perspektiver er en vigtig del af forståelsen af vores fællesskab. Netop denne forståelse er endnu vigtigere i en tid, hvor så mange ønsker at skabe uenighed og splittelse.

I et spændende og mangfoldigt menneskerettighedsprogram kan du dykke ned i en lang række foredrag, debatter og sociale arrangementer. Du kan høreforfatteren Glenn Bech fortælle om sin bog om klasseaspekter som et overset begreb i arbejdet for LGBT+ rettigheder. Eller nyde filmfremvisninger arrangeret af MIX CPH. Du kan også få et crash kursus i Intersektionalitet, Handicap og Repræsentation eller blive klogere på, hvordan man er en god allieret.

Copenhagen Prides kulturgruppe står for showet Pride Night Live. Et show, der livestreames eller kan opleves live i Xenon. Her vil der være optrædener at Basit, Asbjørn og UBLU blandt andre. Men også indslag fra Dragskolen og Unge Queers Taler. Værterne Elijah Kashmir og Robin Mae Andersen vil guide os gennem fire aftener med både oplysning og underholdning.

Fredag har du mulighed for at komme i festhumør til den alkoholfrie Winter Pride Celebration, hvor Aida Mai og Asta-Maja sørger for at varme dansegulvet op.

Winter Pride-ugen sluttes af med et afterparty i Pressen. Billetterne hertil koster 170 kr. og kan købes her.

Det fulde program for årets Winter Pride finder du her.

Læs også: Oplev det moderne Island