Rugbystjerne bekender kulør

Rugbyspilleren Dan Palmer ville hellere dø end at nogen skulle finde ud af at han var homoseksuel.  Foto: Gay Games Facebook

I en artikel i Sydney Morning Herald springer den kendte australske rugbyspiller Dan Palmer ud. Han er den første landsholdsspiller, der offentlig taler om sin seksuelle orientering.

I klummen beskriver Palmer, hvordan den ”gemmeleg” han hele tiden måtte lege,  for at holde hans homoseksualitet hemmelig, næsten bragte ham på selvmordets rand.

”Jeg skulle hele tiden være en anden end den jeg egentlig er”, skriver den 32-årige Palmer der både har spillet for Waratahs og Brumbies i den bedste australske rygby union liga.

”Jeg drømte nogle gange om at bare forsvinde, skifte navn og starte et nyt liv”, fortæller Palmer i avisen.

”Faktisk var jeg drevet så langt ud at jeg foretrak min egen død, frem for at nogen skulle opdage at jeg var homoseksuel” skriver Palmer videre. og forklarer, at han var både frustreret, vred, desperat og trist.

”Jeg foragtede mig selv og det liv jeg levede”, tilføjer Palmer hudløst ærligt.

Da Palmer i 2013 skifter til det franske tophold Grenoble, går det helt galt for Palmer. I Frankrig føler han sig helt isoleret. og han kan endnu ikke sproget. En overdosis af smertestillende medicin får til slut Palmer til at indse, at han må ændre sit liv. Den ændring kommer langsomt, da rugbyspilleren åbner sig for en god ven i London. Han hjalp Palmer med at acceptere sig selv og sin seksualitet..

Palmer, der kort tid efter endte rugbykarrieren begyndte derefter at studere psykologi. I dag har Palmer ingen forklaring på, hvorfor han skulle så langt ud.

”Jeg tror, jeg troede mine venner ville synes, at jeg forrådte dem, hvis jeg sprang ud som homoseksuel”, lyder forklaringen fra Palmer.

Læs også: Slut med transkvinder i rugby

Mere om LGBT+ rugby i Danmark her.