AURA åbner i Holstebro

Holstebro får sin helt egen AURA afdeling. Den 8. december er allerførste arrangement.

Holstebro får nu sin egen AURA-afdeling. Et sted, hvor LGBT+ unge mellem 12 og 18 år kan hænge ud.

LGBT Danmark er i fuld gang med at rulle det landsdækkende initiativ Aura ud. Et projekt der er målrettet mod unge. Den 8. december afholdes det allerførste arrangement i den helt nye Holstebro-afdeling i kontorbygningen på Slagteriet.

Aura skal være et sted hvor unge kan hænge ud, spille et spil og være med til at skabe lige det rum, de synes mangler, et trygt sted, hvor man kan finde sig selv, samt være sig selv.

Det handler om at etablere fysiske mødesteder i forskellige byer i Danmark, hvor unge kan møde ligesindede og udvide deres netværk med unge, der har samme erfaringer som dem selv. Mødestederne skal fungere som fristeder for de unge, hvor de kan opleve tryghed og anerkendelse for hele deres person.

Formålet er naturligvis at både forebygge og reducere ensomhed og psykisk mistrivsel. Der skal styrkes og skabes lokalt, hedder det i pressemeddelelsen.

Mødested Slagteriet

Skal du med fra første færd, så skal du møde op på Slagteriet. Byens historiske og kreative værested, mødested og produktionssted for kunstnere, idrætsudøvere og iværksættere. Alle forholdsregler i forhold til corona-situationen vil og er naturligvis taget. I første omgang handler det om, stille og roligt at hilse på hinanden, ha’ nogle lækre snacks og bare være sammen med små aktiviteter, brætspil og julehygge.

Det er Tobias Aske Kristensen, der til daglig sidder i LGBT+ Huset i Aarhus, der holder holder hånd i hanke med udrulningen i Jylland.

”Vi ved, at de fleste som 11- årig mærker, at de “adskiller sig fra normen,” men de fleste snakker ikke med nogen om det, før de er 18 år – for transpersoner er det tal 23 år. Med AURA forsøger vi at gøre op med, at det tager så lang tid. Det skal være, som én engang sagde: “Før følte jeg, at jeg gik på knæ, men efter at have besøgt AURA, føler jeg, at jeg går på stylter”, udtaler Tobias Aske Kristensen til Dagbladet Holstebro -Struer.

.Har du lyst til at hjælpe til frivilligt er det bare om at melde sig.

Tjek AURA Holstebro på Facebook.

Læs også: Odense vil have deres egen Pride