KULTUR

Rodin viser masser af bare mænd på Glyptoteket

Foto: Ulla Munch -Petersen

HM Dronningen var med til at genåbne kulturen, da hun på Glyptoteket indviede udstillingen “Auguste Rodin – Forskydninger”.

Af Ulla Munch-Petersen

Udstillingen har fokus på Rodins samling af antikke genstande, der udstilles sammen med hans egne skulpturer. Det er første gang i Danmark, at Auguste Rodins egen antiksamling vises i dialog med kunstnerens egne værker. I udstillingen er der især fokus på Auguste Rodins imponerende samling af antikke genstande, der udstilles sammen med kunstnerens egne skulpturer og kaster lys over hans skabende proces. Som noget helt nyt har Glyptoteket samarbejdet med to teaterscenografer, Mia Stensgaard og Anja Vang Kragh, for at skabe en anderledes og sanselig udstilling, der bruger nogle af de samme virkemidler, som Rodin selv brugte i sine iscenesættelser af værkerne.

Den kan ses til den 15. august og udstillingen har allerede høstet meget fin kritik. Bente Scavenius havde en flot helside anmeldelse i sidste uges Børsen Weekend, hvor hun uddelte seks flotte stjerner. Den er absolut et besøg værd og en fryd for øjet.

Mere om udstillingen her.

Læs også: Waitress bringer alle følelser frem i én