KULTUR

Copenhagen Opera Festival

’Dryppende Stof – Sapfos fragmenter’.
Foto: Olafur Gestsson

Ny opera er en hyldest til det feminine, kærlighed og queer-fællesskaber.

Forestillingen ’Dryppende Stof – Sapfos fragmenter’ tager publikum med fra de højeste toner og den reneste klang til det dybeste brøl og de inderste længsler, når den får premiere på Copenhagen Opera Festival.

Forestillingen er baseret på forfatteren Mette Moestrups gendigtning af oldtidens kvindelige lyriker, og queer-ikon Sapfo dykker den ned i begærets, jalousiens og kærlighedens væsen.

Opera og performance smelter sammen i forestillingen, der kan opleves på Glyptoteket fra den 19.-28. august som en del af Copenhagen Opera Festival.

Forestillingen er skabt af komponist Matilde Böcher og koreograf og billedkunstner Jules Fischer og er baseret på forfatter Mette Moestrups gendigtning af oldtidens mest kendte kvindelige digter, queer-ikonet Sapfo fra Lesbos.

Det erotiske og det kultiske smelter sammen

Sapfos digte (ca. 630 f.v.t) har gennem generationer vakt opmærksomhed med deres erotiske indhold og skildring af kærlighed mellem kvinder. Hun boede og skrev på øen Lesbos, som derfor har lagt navn til den lesbiske kærlighed.

Mette Moestrups gendigtning af hele Sapfos værk ‘Sapfo’ udkommer på Gyldendal den 19. august, samme dag som forestillingen har premiere.

Et pulserende hjerte bag den kolde marmor

I forestillingen giver operasanger Signe Asmussen, perkussionist Jaleh Negari og performerne Ani Bigum Kampe, Olivia Riviere, Klara Jensen de Lopez, Julienne Doko, Kai Merke og Lisen Pousette krop og stemme til de antikke tekstfragmenter og finder ind til det pulserende, bankende hjerte bag den kolde, hvide marmor i Glyptotekets statuer.

’Dryppende Stof – Sapfos fragmenter’ indgår desuden i programmet for Copenhagen 2021 – WorldPride og EuroGames samt Golden Days.

Copenhagen Opera Festival finder sted fra 19.-28. august, og festivalens samlede program kan findes her.

 

Se trailer her:

Direktør for Glyptoteket Gertrud Hvidberg-Hansen udtaler:

”Vi er meget glade for at kunne præsentere forestillingen ‘Dryppende Stof -Sapfos fragmenter’, hvor en af antikkens helt store græske digtere, Sapfo fra Lesbos, bliver vakt til live i en nutidig musikalsk performance. Glyptoteket har en lang tradition for at lade mange forskellige kunstarter indgå i en nær dialog, hvor for eksempel musik, teater og litteratur bringer nye perspektiver på billedkunsten. Forestillingen her beriger vores viden om og forståelse af antikken og giver os dermed et nyt og forfriskende blik på museets fine samlinger af antik kunst fra blandt andet Grækenland og Italien.”