SAMFUND

Rockstjerne springer ud

Greta Van Fleets frontmand springer ud i et opslag på Instagram, hvor han samtidig kritiserer anti-LGBT+ lovgivningen i hans hjemstat Tennessee.
Foto. Instagram/ Josh Krizka

Frontmanden i det amerikanske rockband Greta Van Fleet, Josh Kiszka, springer ud i et opslag på Instagram. Her slår han samtidig et slag for LGBT+ rettighederne som for tiden er under angreb i USA.

Den 27-årige Kiszka skriver i et opslag på Instagram at han føler sig tvungen til at springe ud. Specielt efter at en række anti-LGBT+ love er blevet vedtaget i sangerens hjemstat Tennessee.

“I den stat, hvor jeg har valgt at bo vil politikerne vedtage love der truer kærlighedens frihed. Derfor er det bydende nødvendigt at jeg åbent står ved den jeg er i håb om at det kan ændre hjerter, sind og love i Tennessee”, skriver Kiszka på det sociale medie.

Frontmanden i det Grammy-vindende band Greta Van Fleet afslører også, at han de sidste otte år har levet i et fast forhold med sin partner.

 


 

Det er netop i Tennessee at guvernøren har underskrevet den meget omdiskuterede anti-draglov, der eksplicit forbyder drag-shows i offentlige rum.

“LGBT+ fællesskabet er en kulturel søjle, der konstant kæmper for positivitet og accept gennem kunst, musik, litteratur, film og vigtigst af alt – lovgivning. Den største dødelige gave af alle er vores evne til at elske”, skriver Josh Kiszka.

Læs også: Støttearmbåndet til Copenhagen Pride frigivet