SAMFUND

Regnfuld succes i Viborg

En regnfuld lørdag i Viborg.
Foto: Viborg Pride

August er Danmarks svar på Pride måneden. West Cost Pride og Kolding Pride allerede været afholdt. Lørdag var det Viborgs tur.

Regn og regnbuer er jo ikke et helt dårligt match og det kan man kun nikke genkende til i Viborg. I lørdags afholdte byen sin allerførste Pride og selv at regnen væltede ned, ses der tilbage på en hyggelig og succesfuld dag.

”Opbakningen var stor og den var også stræk, for selvom paraden var over og regnen satte ind, så blev folk og hørte taler og så dragshow, alligevel. Ja, selv efterfesten var også godt pakket” udtaler  Kasper Venning fra Viborg Pride til Out and About.

Endelig kunne det ske

Omkring 300 var mødt op, primært fra oplandet, men også rundt fra hele landet f.eks. Aalborg, Aarhus og Aabenrå. Trods det lidt dårlige og skiftende vejr, var stemningen god.

Solen tittede da også frem, en lille bitte smule.

Arrangørerne holdte tale og derefter var det Danmarks nye Drag King: Faux Moe der indtog scenen. Ham mødte mange også ved dette års Aarhus Pride event, hvor han tog imod gæsterne. Senere var der koncert med Christine Bruun og Andreas Brandt, indtil at efterfesten på Ølluminati overtog.

”Vi er rigtigt glade for at kunne gennemføre Priden endelig. Vi blev jo, stiftet tilbage i januar 2020, med det formål at holde en Pride samme år, som jo, så som bekendt måtte aflyses grundet covid 19” fortæller Kasper Venning.

Forberedelserne havde været mange og kreativiteten stor. Blandt andet har der i tiden op til Priden været afhold en banner-konkurrence, hvor det galte om at skabe det sejeste banner til paraden.

En ubeskrivelig oplevelse

Det var en stor oplevelse for alle folkene bag at mærke opbakningen, det galte også for Kasper ham selv, han fortsætter:

”Nu er vi endelig i gang og det var en næsten ubeskrivelig oplevelse, jeg var selv i fronten af paraden og jeg fik slet ikke set enden af den inden vi var på Borgvold (Paradens afslutnings punkt). Man kunne virkelig mærke at folk var glade for at deltage og yderligere var der mange som vidste stor taknemlighed for at vi havde arrangeret det. Hvilket for os var meget særligt, vi var omvendt også meget glade for at folk deltog”.

Så selv om at himmelen var grå i grå, var farverne tydelig i domkirkebyen.

Håbet er at eventet vender tilbage og at det kan blive en ny tradition i byen.

Den helt rette Pridestemning i domkirkebyen.
Foto: Viborg Pride

Næste Pride har allerede overtaget. Copenhagen 2021 er skudt i gang og på den måde afsluttes den danske Pride måned.

Her slutter vi af med et passende vers fra den legendariske musicalsang med Gene Kelly – I’m Singing in the rain:

I’m singin’ in the rain
Just singin’ in the rain
What a glorious feeling
I’m happy again.
I’m laughing at clouds.
So dark up above,
The sun’s in my heart
And I’m ready for love.

Læs også: WorldPride og EuroGames er nu i gang