KULTUR

Regnbueflaget bliver hængende foran barene

Foto: Jailhouse CPH/Facebook

Ovenpå massakren på Pulse i Orlando melder der sig flere spørgsmål om LGBTernes sikkerhed. Vil det for eksempel betyde mindre synlighed i nattelivet?

”Angrebet kommer ikke til at ændre noget for os. Vi vil ikke lade os diktere af det. Den idiot skal ikke have lov til at bestemme, om jeg skal have en bar. Der vil stadig hænge et flot regnbueflag på vores facade.”

Så kontant lyder det fra Niels Holm, barchef på Jailhouse CPH, som reaktion på massakren i Orlando, hvor en mand stormede homo-natklubben Pulse og dræbte 49 personer.

Selvom man er berørt af angrebet, kommer det ikke til at have nogen betydning for sikkerheden, siger Niels Holm i dag til DR.dk.

”Vi kommer ikke til at stille op med vagter ved dørene. København er heldigvis et dejligt stille og roligt sted, og de få gange, vi har haft problemer, har politiet været der med det samme.”

Man kan ikke være utryg hver gang, der sker noget

Beskeden er den samme fra Bo Sørensen, der ejer homobarerne Masken Bar og GAY CPH.

”Det får mig da til at tænke, for det er en frygtelig ting, der er sket, og man håber da ikke, det kommer til at ske i Danmark. Men hvis man skal være bange og utryg hver gang, der sker noget, så kan man ikke gå uden for en dør”, siger han.

Når der er mest travlt, er der dørmænd, der blandt andet tjekker tasker, men på nuværende tidspunkt er der ikke planer om at stramme sikkerheden.

Selvom man ikke vil føle sig utryg, så siger Bo Sørensen, at IS og deres behandling af homoseksuelle er noget, der af og til bliver diskuteret i barerne og miljøet:

”Der bliver talt om det, når man ser eller hører noget om IS-krigere, der smider homoer ud fra tage. Det bliver der talt meget om.”

Læs også: 50 dræbte i skyderiet på Pulse

Se også Pulse Orlando på facebook