50 dræbte i skyderiet på Pulse

Orlandos borgmester, Buddy Dyer
Orlandos borgmester, Buddy Dyer, taler her under en pressekonference om skyderiet på Pulse.

Antallet af ofre for skyderiet på homonatklubben Pulse i Orlando i Florida er opjusteret til 50. Gerningsmanden er identificeret som en 29-årig amerikansk statsborger med afghansk baggrund. Sagen efterforskes nu som et terrorangreb.

50 personer har mistet livet, og 53 blev såret efter skyderiet på homonatklubben Pulse i Orlando i Florida.

Det har byens borgmester, Buddy Dyer, netop oplyst under en pressekonference.

“Der er blod over det hele”, sagde borgmesteren ifølge nyhedsbureauet AP.

Borgmesteren erklærede under pressemødet undtagelsestilstand i byen, og han har bedt delstatens guvernør om at gøre et samme for hele Florida.

Præsident Obama har beordret de statslige myndigheder til at yde al nødvendig bistand til de lokale myndigheder.

Gerningsmanden selv blev dræbt af politiet, der efter et stykke tid brød ind i diskoteket for at befri de over 320 gæster, der var fanget i den forfærdelige situation.

”Der er noget, der tyder på, at der kan være relationer til terror”, sagde Orlandos politichef John Mina til journalisterne på en pressekonference.

Gerningsmanden er af myndighederne identificeret som Omar Saddiqui Mateen, en 29-årige amerikansk statsborger med afghansk baggrund fra Fort Pierce i Florida, og politiets efterforskning vil nu koncentrere sig om mandens kontakter i Mellemøsten.

Politiet går forsigtigt til værks, fordi man har mistanke om, at der er eksplosiver i en bil, gerningsmanden har forladt uden for diskoteket. Han var velforberedt, og han var målrettet, da han gik ind på diskoteket og begyndte at dræbe gæsterne, som forsøgte at flygte. Nogle af dem gemte sig i andre dele af lokalerne og slap dermed med livet.

“Vi kunne høre nogle af skuddene, men det var umuligt at høre ret meget på grund af musikken. Men nogle siger, at han grinede, mens han skød løs”, siger Pat Sorenson til den amerikanske tv-station CBS.

Kilde: TV2.dk, DR.dk og B.dk