SAMFUND

Dræbte 49 på Pulse – var han selv bøsse?

Omar Mateen

Ifølge amerikanske medier tyder meget på, at Omar Mateen der søndag dræbte 49 gæster på homo-natklubben Pulse, måske selv var homoseksuel. Han er flere gange kommet på Pulse, og har haft datingprofiler på homoseksuelle dating apps.

29-årige Omar Mateen var tilsyneladende kendt i det lokale homo-miljø i Orlando. Efter masseskyderiet, der var det værste nogensinde i USA, har flere gæster på natklubben Pulse fortalt, at de har set Omar Mateen på stedet flere gange tidligere.

Det skriver Los Angeles Times.

Avisen skriver også, at Omar Mateen har skrevet til andre mænd via en app og en chat specielt til bøsser.

Inviterede studiekammerat på ’romantisk date’

Desuden fortæller en af gerningsmandens tidligere studiekammerater til Palm Beach Post, at han og Omar Mateen i en periode ofte tog på homoseksuelle natklubber sammen. På et tidspunkt inviterede Omar ham på en ‘romantisk date’.

”Vi tog på et par bøssebarer sammen med ham, men jeg var ikke sprunget ud på det tidspunkt, så jeg afviste hans tilbud,” forklarer klassekammeraten til avisen.

Selv om Omar Mateen til sidst gik amok på Pulse og dræbte 49 mennesker, og svor troskab til den islamiske terrororganisation Islamisk Stat føler klassekammeraten sig overbevist om, at massemorderen i virkeligheden var bøsse.

Var aktiv på dating app for homoseksuelle

Vidnet Kevin West kommer ofte på natklubben. Han fortæller til Los Angeles Times, at Omar Mateen i løbet af det seneste år brugte app’en Jack’d til at skrive til ham med jævne mellemrum.

De to mænd mødte dog aldrig hinanden før den skæbnesvangre aften, hvor West genkendte Omar uden for Pulse en time før skyderiet.

”Han gik direkte forbi mig. Jeg sagde: ‘Hej’, og han vendte sig og sagde: ‘Hej,’ og nikkede,” fortæller han til avisen.

Omkring klokken to om natten lokal tid trængte 29-årige Omar Mateen ind på natklubben og skød vildt omkring sig mod de omtrent 320 feststemte mennesker.

Drak og holdt sig for sig selv

Flere faste gæster på natklubben har efter massakren fortalt, at de har set Omar Mateen på stedet før.

”Engang imellem gik han over i et hjørne og sad og drak for sig selv, og andre gange blev han så fuld, at han blev højrøstet og aggressiv,” fortæller Ty Smith til Orlando Sentinel.

Han siger, at han så Omar Mateen på natklubben mindst 10 til 12 gange.

”Vi talte ikke særlig meget med ham, men jeg kan huske, at han sagde nogle ting om sin far på et tidspunkt. Han fortalte også, at han havde kone og barn.”