SAMFUND

Reddi tester grandprix formen i Amsterdam

Reddi viser Europa rå girlpower, når de tester grandprix formen ved den store Eurovision in Concert den 9. april i Amsterdam.
Foto: Frank Holm

Den store grand prix koncert Eurovision in Concert i Amsterdam vender tilbage efter en Coronapause på to år. Hele 27 artister som i næste måned skal kæmpe om årets Eurovision-trofæ har meldt deres ankomst til koncerten . Herunder også det danske håb Reddi.

Danske Reddi er at finde blandt de 27 artister, der til den 9. april i AFAS -Arena i Amsterdam viser at de har sangen, der kan give dem Eurovisionsejren til maj, hvor årets Eurovisionfinale rammer italienske Torino.

Eurovision in Concert har siden 2009 været fast at finde i Grand prix kalenderen og har gennem de sidste mange år været det største Grand Prix arrangement forud for selve Eurovisionfinalen. I år er koncerten endelig tilbage efter en ufrivillig Coronapause på to år. Også det danske håb Reddi er at finde blandt årets deltagere, hvor hele 27 acts har meldt deres ankomst til 2022 udgaven. Danske Reddi håber på, at de kan overbevise den næsten udsolgte AFAS -Arena og Europa om, at de med “The Show” har sangen, der kan skaffe dem sejren. Mange artister bruger samtidig lejligheden til at få testet formen, før det for alvor går løs i Italien til maj.

Special guest

Som ekstra glasur på grand prix kagen optræder også den svenske Eurovisionvinder Loreen til årets koncert den 9. april.

Loreen charmerede publikum under Copenhagen 2021. Nu skal hun charmere publikum til årets Eurovision in Concert i Amsterdam.
Foto: Thomas R. Kristensen

Hendes Eurovisionvinder “Euphoria” fra 2012 er allerede blevet en klassiker og regnes af mange som en af det helt store vindersange. Så mon ikke stemningen stiger ekstra når Loreen indtager scenen for at vise, at hun stadig har det i sig.

Favoritterne

Flere af bookmakernes favoritter er også at finde i Amsterdam.  Fra det krigshærgede Ukraine har Kalush Orchestra meldt sig klar. Deres bidrag ”Stefania” spås stor chancer til maj i Torino. Men også Chanels spanske uptempo-bidrag ”Slomo” spås en plads helt i toppen.

Billetter til koncerten finder du her.

Følg Eurovision in Concert på her.

Læs også: Girlpower snupper Grand Prix sejren