Girlpower snupper Grand Prix sejren

Reddi hev grand prix sejren hjem med rå girlpower.
Foto: Frank Holm

”Det er så fedt at vide at Danmark er klar til rock. Klar til piger der spiller selv, spiller deres egen sang”, lød det fra pigerne fra Reddi lige efter sejren var i hus. De skal nu repræsentere Danmark i Italien til maj med sangen ”The Show”.

Pigerne fra Reddi slog alt og alle og vandt årets danske grand prix finale i Boxen i Herning. Deres sang ”The Show” gik rent ind hos danskerne, der belønnede dem med allerflest stemmer.

”Jeg hører tit folk sige, at kvinder ikke har ”nørde-genet” til at lære at spille et instrument. Men det er så løgn. Det har vi nemlig. Men vi skal bare have nogen der tror på os”, fortæller gruppens trommeslager Ihan Haydar til Out & About.

”Jeg tror det er på tide der kommer flere kvinder ind på den her scene. Den har været mandsdomineret alt for længe”, tilføjer gruppens sangerinde Siggy Savery.

Reddi er skabt af trommedronningen Ihan Haydar, Ida Bergkvist på bas, Agnes Roslund på guitar og Siggy Savery, der både synger og spiller guitar.

For Haydar er det anden gang hun er på vinderholdet af et dansk melodi grand prix. Hun var også med for ti år siden da Soluna Samay vandt i Aalborg i 2012, og senere repræsenterede Danmark i Baku i Aserbajdsjan.

Dengang var sangen også medkomponeret af Chief 1 og Remee ligesom ”The Show” er.

”Vi skal til Italien”, lyder det samstemmende fra de fire seje tøser, før de bryder ud i et sejrsskrig.

”Det er bare så vildt. Vi kan næsten ikke være i vores kroppe”.

Pigerne skal nu tilbage i øvelokalet, hvor de skal øve op til det store Eurovisionsbrag, hvor Danmark er i den første semifinale tirsdag den 10. maj.

Meget mere om melodi grand prix finder du her.

Læs også: Rusland sendt ud i Grand Prix-kulden