Rainbow Evenings i Horsens

Et nyt LGBTQ+ koncept har ramt Horsens i et samarbejde mellem en af byens cafeer (GRUS) og VIA University College – Horsens.

Ankommer du til Horsens med tog og tager gåturen til byens centrum og gågade, kommer du forbi cafeen GRUS bestående af en café med et åbent kontormiljø i dagtimerne og kulturelt indhold om eftermiddagen. Stedet med regnbueflaget ved indgangsdøren byder blandt andet på musik, foredrag, workshops, udstillinger, markeder og forskellige lokalefælleskaber og foreninger bruger stedet som mødelokale.

Stedet byder nu en gang om måneden på en LGBT+ aften under navnet: Rainbow Evening. GRUS kalder det selv en hyldest til den åbne seksualitet. Udover masser af gode snakke, hygge, alm. samvær og brætspil, så er det tanken at der disse aftner vil komme foredrag, film og ligne med LGBTQ+ fokus. Både de lette, tunge og ny viden emner.

Tiltaget

Til outandabout.dk fortæller Julie Due Steffensen, stifter af GRUS om baggrunden for tiltaget:

”Tidligere har der været forskellige fællesskaber for LGBT+ i Horsens, men på nuværende tidspunkt er dette ikke tilfældet. Derfor besluttede jeg mig for, at en af aftnerne på min café skulle dedikeres til dette. Jeg synes det kan noget særligt, at man mødes i et offentlig rum. Rigtig mange flytter til Horsens i disse år og det er vigtigt, at byen også udvikler sig nedefra og ikke kun i de højere lag.

Fællesskaber skal skabes mellem borgerne og her er vores Rainbow Evening et tilbud til netop dette. Fællesskabet har ikke eksisteret længe, men stille begynder der at komme flere og flere. Jeg glæder mig til, at vi har fået spredt budskabet så meget, at det bliver et fællesskab fyldt med energi og power på kryds og tværs. Det er også vigtigt at nævne, at aftnerne er åbne for alle uanset seksualitet – så længe man ønsker at støtte op og sprede glæde omkring LGBTQ+.”

Som tidligere skrevet sker disse aftner i samarbejde med VIA University College, Campus Horsens. Da vi spurgte ind til hvorledes dette samarbejde er og er opstået, fortæller Julie Due Steffensen, at Rainbow Evening opstod, da præsten fra VIA kontaktede GRUS. Hun havde nemlig længe ønsket at skabe et miljø fra de internationale LGBTQ+ elever. I samarbejde med hende, kom det hele i gang, nu er det dog et bredt udvalg af folk der deltagere og ikke kun studerende.

Drømmen om en Horsens Pride:

Hvad skal der så ske nu? På spørgsmålet om der er bestemte tanker om hvad aftnerne kommer til at byde på? Får vi svaret:

”Vi har forskellige tiltag – blandet andet skal vi se forskellige dokumentarer og TED talks. De deltagende har også talt om, at de gerne vil skiftes til at holde et mindre oplæg. Derudover har vi alle også en fælles drøm, om at skabe den første Pride i Horsens. Dette vil kræve diverse fondansøgninger samt planlægning og det vil klart blive et af omdrejningspunkterne på aftnerne. Men det er også rart at have noget at give sig til og derigennem opstår der forhåbentlig stærkere bånd mellem de deltagende.”

Det lyder spændende og det bliver spændende at følge. Vil du følge, deltage eller have mere information, så sker det via GRUS Facebookside eller deres hjemmeside. Her kan du også se alle stedets andre arrangementer, samt se hvilke aftner der er Rainbow Evenings. Alle er velkomne, man møder bare op. Skulle du have en ide, kunne du tænke dig at hjælpe eller andet, så høre stedet gerne fra dig.

Om GRUS:

Kulturcafeen GRUS åbnede 1. november år 2019 i Kongensgade i Horsens. Stedet har en mangfoldig kalender fyldt med alsidige arrangementer, såsom: Ballet for voksne, Den Kreative Klub, Modeshow, mindfulness, aftner om Investering i Praksis og meget mere.

Julie Due Steffensen er idekvinden og stifteren bag GRUS. Hun er født og opvokset i Horsens, og er uddannet multimediedesigner og visuel kommunikatør fra Københavns journalisthøjskole. Julie har i flere år været selvstændig med juliedue.dk

 

Se også: gruskultur.dk