KULTUR

Putin: Fordømmer amerikansk forbud mod homosex

Vladimir Putin.
Vladimir Putin.
Foto: Putin PR

Den russiske præsident Vladimir Putin kritiserer amerikanske stater for stadig at kriminalisere homoseksuel sex.

I et stort interview med “60 Minutes” fordømmer Putin amerikanske stater for ikke at sikre rettigheder for LGBT-personer, som det sker i Rusland.

“Problemet omkring seksuelle minoriteter i Rusland er bevidst blevet overdrevet udefra af politiske årsager. Flere amerikanske stater kriminaliserer stadig homoseksuel sex. Den lov har vi afskaffet i Rusland”, siger Putin.

“Jeg mener ikke, der bør være nogen form for krænkelser af menneskers rettigheder på grund af race, religion eller seksuel orientering”, fortæller den russiske præsident videre i interviewet.

“I Rusland har vi ingen forfølgelse overhovedet”, siger Putin videre.
Putin forsvarede også Ruslands kontroversielle homofobiske lovgivning, som forbyder en hver form for omtale af “utraditionelle seksuelle forhold”.

“Jeg synes vi skal lade børnene vokse op i fred. Hjælpe dem til at indse, hvem de er og selv bestemme. Derfor synes jeg ikke, at denne lov er udemokratisk”, siger den tidligere KGB-agent.

“Jeg kan ikke se, at det på nogen måde skulle krænke de homoseksuelles rettigheder. I Rusland anerkender vi ikke kun LGBT-rettigheder. Vi sikrer dem”, slutter Putin.