KULTUR

TV 2 får homopris for sine dramaserier

Teenagesønnen Jeppe i Rita er en af de troværdige homoseksuelle karakterer i TV 2´s dramaserier, som nu indbringer tv-stationen en Æres-Bent.
Foto: Per Arnesen / TV 2

TV 2 får under dette års filmfestival MIX Copenhagen en Æres-Bent for at undgå klicheerne, når stationen har homoseksuelle karakterer med i serier.

“TV 2 har de seneste år vist sig som den førende tv-kanal, når det gælder tidssvarende skildringer af LGBT’er i tv-dramatik”, siger biografdirektør Mette Schramm, der har indstiftet prisen.

Teenagesønnen Jeppe i ‘Rita’. Betjent Bendtsen i ‘Dicte’. Og Grev Ditmar i ‘Bade-hotellet’. Alle tre TV 2 serier har troværdige homoseksuelle karakterer med. Og derfor får kanalens fiktionsafdeling nu en ærespris, den såkaldte Æres-Bent.

“Vi håber, at TV 2’s mod på at skildre LGBT’er kan være en inspiration for andre producenter og tv-kanaler”, siger Mette Schramm videre.

“Vi er vi meget stolte af anerkendelsen, som vi straks bringer videre og deler med hovedforfatterne og de dygtige skuespillere i vores fiktionsserier”, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

“Jeg synes, vi i serier som ‘Rita’ og ‘Dicte’ er lykkedes flot med at skabe moderne portrætter af homoseksuelle og biseksuelle og samtidig undgå klicheerne, mens vi i ‘Badehotellet’ har fat i det historiske perspektiv”, tilføjer TV 2´s fiktionschef.

TV 2 Fiktion modtager prisen under filmfestivalen MIX Copenhagen tirsdag 6. oktober. Her uddeles også Bentpris til årets bedste danske film og tv med homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT).