KULTUR

Pulse igen et gerningssted

Nogle af de 49 ofre for massakren på homo-natklubben Pulse i Orlando den 12. juni 2016.

For lidt over en måned siden kom homo-natklubben Pulse i Orlando i verdens søgelys efter en massakre på stedet, som kostede 49 mennesker livet. Nu er natklubben igen i politiets søgelys.

Torsdag nat brød ukendte gerningsmænd ind i natklubben Pulse. Indbruddet skete ved at brække en dør op. Der er ikke meldinger om hvorvidt der er stjålet noget eller udøvet hærværk på natklubben.

Indbruddet sket blot få timer efter Orlando politi havde overdraget natklubben til ejeren igen efter massakren.

Mange ansatte var tidligere på dagen samlet på Pulse for første gang siden massakren, for at mindes dagen og ofrene.

Ejeren af Pulse, Barbara Poma siger i en udtalelse efter indbruddet, at ”Siden den 12. juni har vi set det værste og det bedste af mennesket. Vi er skuffede over, at nogen kan få sig selv til, at begå den helligbrøde det er, at betræde vores elskede natklub, som er blevet et helligt sted for mange.”

Barbara Poma tilføjer, at Pulse vil forblive lukket for offentligheden, mens hun arbejder på fremtidsplanerne for klubben. Det er altså fortsat uvist, om Pulse genåbner.

17 millioner dollars indsamlet

En fond oprettet for ofrene for skyderiet på Pulse har indsamlet mere end 17 millioner dollars. Pengene skal støtte blandt andet støtte familier til de dræbte, og ofre der var indlagt mere end en nat efter skyderiet.

 

Læs også: Dræbte 49 på Pulse – var han selv bøsse?

Se også: Terrorangrebet i Orlando 2016